Bröt med LHC – kan bli kvar i SHL

Det blev bara ett år i Linköping – men Adam Brodecki kan bli kvar i SHL. ”Det är en handfull SHL-klubbar som vi varit i kontakt med”, säger agenten Claes Elefalk till hockeynews.se.

6 augusti 2019 12:45

Adam Brodecki inledde starkt efter flytten till Linköping och hade en stark höst. Men efter nyår blev det tuffare. Totalt svarade han ändå för sin poängmässigt bästa SHL-säsong (22 poäng på 46 matcher) och fick även debutera i Tre Kronor.

Men efter säsongen kom han överens med LHC om att gå skilda vägar.

Fortfarande har dock forwarden inte hittat någon ny klubb, vilket gör att han på papperet ännu tillhör LHC. Tills vidare tränar han nu på is med Stockholmsbaserade NHL-spelare – och håller dörren för flera olika alternativ.

Allt från att bli kvar i SHL till KHL och AHL. Framförallt är han sugen på att testa spel utomlands.

– Det är en handfull SHL-lag som vi har varit i kontakt med, några har ringt oss och några har jag ringt, och han har fått ett par bud, som inte riktigt har varit det han hade tänkt sig, säger Claes Elefalk till hockeynews.se.

Och fortsätter:

– Vi har haft kontakt med lite olika KHL-lag, men inte ännu fått in något bud där. Det är inte omöjligt att han åker på en tryout i Nordamerika och det troliga är väl då att han spelar ett år i AHL i så fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten