LFC:s besked – om tränaren

Korttidskontraktet går ut om en dryg månad, men nu vill Linköpings FC förlänga med tränaren Henrik Jensen. "Vi ser gärna en fortsättning", säger ordföranden Christer Mård.

3 juni 2018 11:00

När Marcus Walfridson fick lämna i början av maj tog danske Henrik Jensen, tillsammans med bland andra Charlotte Rohlin, över tränarjobbet i mästarlaget. Avtalet gäller vårsäsongen ut fram till 8 juli.

Vad som händer sedan är oklart.

Jensen är tydlig med att det är och har varit en tillfällig lösning, men bekräftar samtidigt att han för en dialog med klubben.

Och det är alltså ingen tvekan om att LFC vill förlänga.

Åtminstone säsongen ut.

Det bekräftas av Christer Mård.

– Ja, vi tycker att det har fungerat bra och spelarna är också positiva. Jag skulle se det som en klar fördel om vi kunde ha den kontinuiteten att vi inte behövde byta tränare en gång till i det här läget. Det har känts betydligt mer positivt i laget på slutet, säger han.

Sporten kan avslöja att ordföranden träffade tränaren för en framtidsdiskussion under lördagen där förhoppningen var att om möjligt göra klart. Men inget beslut togs och i stället ska diskussionerna återupptas efter landslagsuppehållet om en dryg vecka. Henrik Jensen är intresserad av en fortsättning, men har enligt våra uppgifter även alternativ i Danmark att ta ställning till.

– Skulle det inte bli så att Henrik blir kvar så löser vi det. Det finns säkert tio tränare som hört av sig och sagt att de vill komma till Linköping. Intresset är stort, inte bara i Sverige, säger Christer Mård.

LFC föll blytungt i hemmamötet med skrällettan Piteå i fredags och återfinns efter en knapp tredjedel av allsvenskan på femte plats i tabellen, med hela elva (!) poäng upp till serieledning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten