Det har onekligen varit en tuff period för Linköping FC. Det som skulle varit en guldstrid har istället blivit en mittenplacering och många står frågandes till hur ett så starkt lag på pappret kan gå så dåligt i serien. 

–  Vi är sjua och nu efter 18 omgångar och det är liksom svårt att säga att en tabell ljuger. Om vi har det i oss så gäller det att samla kraft och bevisa för alla att vi är bättre än sjua. Vi har fyra matcher på oss att bevisa det. Vi kommer nog inte nå någon medaljplats i år men nu fightas vi för vår heder och vad folk ska säga och tycka om oss när säsongen är slut, säger Olof Unogård och fortsätter: 

– Det gäller att vi bevisar för oss själva och för alla andra vad vi kan och vad vi står för. 

På grund av att anfallsspelet inte lossnat har Mimmi Larsson spelat centralt i anfallet med Lina hurtig och Stina Blackstenius på kanterna de senaste matcherna. LFC-tränaren vill dock inte avslöja om det kommer se likadant ut mot Djurgården. 

– Det får du se i morgon (torsdag). Men det är klart att vår målproduktion har varit jätteproblematiskt de senaste matcherna. Nu var det en tuff match senast för hela laget så det är svårt att utvärdera tanken med Mimmi centralt. Men det är mycket möjligt att vi fortsätter testa det. 

För övrigt är Nilla Fischer fortsatt borta på grund av skada och hon kommer få fortsätta med sin rehab under landslagsuppehållet. Även Wilma Thörnqvist är borta från spel då hon slog ihop med en spelare under en träning i veckan.