"Kommer inte att spela i Linköping"

Nu bekräftar Linköpings FC att Stina Blackstenius lämnar klubben.

– Hon kommer inte att spela i LFC nästa säsong. Tyvärr, säger klubbdirektören Maria Hagström.

29 december 2016 19:52

Tidigare under torsdagen kom uppgifter i SVT Sport att det nu är klart

att Vadstenatjejen lämnar mästarlaget för spel i den franska toppklubben Montpellier. Vi har varit i kontakt med Stina Blackstenius, som inte vill ge några kommentarer alls. Hennes agent Carl-Johan Fransén har inte svarat. Men ingenting talar för att uppgifterna inte skulle stämma.

Maria Hagström bekräftar också att det efter mycket lång betänketid nu är klart att anfallsstjärnan, som gjorde stor succé när Sverige tog sig hela vägen till OS-final i somras, inte blir kvar i Linköping.

– Agenten ringde tidigare under dagen och tackade nej till vårt kontraktsförslag. Så hon kommer inte att spela i LFC nästa säsong. Tyvärr, säger Hagström.

Vad betyder det för er?

– Klart att vi hade hoppats på att ha henne kvar. Samtidigt har vi varit införstådda med att det kunde hända. Det finns kontakter tagna och vi hoppas ha klart med en annan forward inom kort.

Sedan tidigare har LFC även tappat Pernille Harder och Fridolina Rolfö till proffslivet. Tillsammans svarade tunga anfallstrion för inte mindre än 47 av 73 allsvenska mål under den gångna säsongen.

Lägg därtill att två rutinerade och viktiga mittfältare i Mariann Gajhede och Renée Slegers försvinner. Det är inte heller klart vem som ersätter Martin Sjögren som tränare.

– Det kommer så klart att bli tufft, men det är så det här det fungerar i sportens värld. Till vissa delar blir det ett nybygge nästa säsong, men truppen känns bra i övrigt och vi tycker att vi fått in bra ersättare, säger Maria Hagström.

9 januari drar träningen igång igen och förhoppningen är att då ha i stort sett hela truppen på plats, inklusive nya tränaren/tränarna. Just nu är planen att landa ytterligare två etablerade nyförvärv utöver de fem som tidigare plockats in: Lina Hurtig, Maja Kildemoes, Johanna Rasmussen, Marija Banusic och Lisa Lantz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!