Guldmålvakten kan vara på väg tillbaka

Här är dagens heta nyheter kring Linköpings FC. Guldmålvakten Cajsa Andersson kan vara på ingång – och Stina Blackstenius framtid är osäker.

12 november 2019 14:00

Säsongen avslutad sedan några veckor, men det har varit en turbulent kring LFC på sistone. Spelare in (bland andra Ronja Aronsson), spelare ut (Anna Oscarsson och Filippa Angeldahl), spelare som sagt upp sina kontrakt (Emma Holmgren, Mimmi Larsson och Frida Leonhardsen Maanum), tuff kritik mot tränaren och managern Olof Unogård som i sin tur fått starkt stöd av spelarna.

Samtidigt har ordföranden Paul Lindvall öppnat för en viss förändring i organisationen kring laget.

Hemkommen från en veckas sedan länge bestämd semester har Olof Unogård och klubbledningen haft diverse möten och närmat sig varandra.

– Det ser ut som om vi ska komma överens, säger han.

 

Samtidigt pågår lagbygget inför kommande säsong och enligt olika uppgifter till Sporten är det inte helt säkert att prestigevärvningen och VM-succéanfallaren Stina Blackstenius stannar trots gällande kontrakt. Om det säger Olof Unogård:

– Av både sportsliga och ekonomiska skäl är det rimligt att tro att inte både Stina Blackstenius och Mimmi Larsson blir kvar. Det vi vet nu är att Stina har kontrakt, medan Mimmi sagt upp sitt. Men därmed inte sagt att det slutar på det sättet. Diskussioner pågår och det är ingenting som är klart. 

Ni har en dialog med båda spelarna?

– Absolut.

LFC vill bara spela med en central anfallare och under större delen av säsongen hade Blackstenius den rollen, medan det blev platsbyte mot slutet då Vadstenatjejen istället hamnade på kanten. Sporten har sökt henne för en kommentar, men utan resultat.

Mimmi Larsson sa häromdagen om sin framtid:

– Jag sa upp kontraktet för att kunna ge mig själv en större chans att göra det bästa för mig inför nästa säsong. 

 

Målvakten Emma Holmgren, som varit lagets genomgående bästa spelare under säsongen, har också sagt upp sitt avtal och är därmed tveksam till en fortsättning. I det läget har enligt vad Sporten erfar tagits kontakt med Cajsa Andersson, som i sin tur har utgående kontrakt med Piteå. Det bekräftas av Olof Unogård.

– Vi hoppas att Emma stannar, men om hon inte gör det måste vi se över vad det finns för andra alternativ och Cajsa känner vi väl sedan tidigare, säger han.

Guldmålvakten från 2016 och 2017 har utvecklats vidare och till och med fått chansen i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

– Jag hoppas att vi kan lösa målvaktsfrågan i veckan, säger Olof Unogård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!