Där letar LFC efter förstärkning nu

14 spelare klara – och ytterligare sex–sju ska in innan Linköpings FC är klara med sitt lagbygge. Överst på önskelistan: en högerforward och en mittfältare av klass.

LFC har fortfarande flera platser kvar att fylla i truppen.

LFC har fortfarande flera platser kvar att fylla i truppen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2019-12-02 11:05

– Vi kommer inte att kunna plocka in sex startspelare till och då behöver vi titta på vilka positioner som behovet är störst. Sedan är också ambitionen att få till en bättre balans när det gäller konkurrenssituationen i truppen. Vi känner att det tidigare varit ett för stort steg mellan de som startat och de som suttit på bänken, säger sportchefen Olof Unogård.

Efter några månaders (!) förhandlande gjordes i helgen klart med en fortsättning för norska landslagsspelaren Frida Leonhardsen Maanum. Det betyder i skrivande stund att det finns 14 spelare i truppen på kontrakt inför 2020. 

Ambitionen är att spela med en 4–3–3-liknande formation och då behöver hittas en naturlig högerforward. 

Ytterligare en etablerad mittfältare ska också in. Norska talangen Elisabeth Terland, som provtränade med allsvenskan klubben i förra veckan, är fortfarande aktuell där.

– Det är tydligt att lönenivån gått upp. Det som en A-landslagsspelare kostade för fyra–fem år sedan kostar en U 23-landslagsspelare nu, säger Unogård.

Vad gäller truppen i övrigt är målet att under veckan skriva nytt kontrakt med målvakten Matilda Haglund för att komplettera Cajsa Andersson. Landslagsanfallaren Mimmi Larsson tränar fortsatt, men enligt våra uppgifter talar det mesta för att det inte blir någon fortsättning där.

– Dörren är absolut inte stängd, men man kan väl säga att bollen nu ligger mest hos henne, säger Unogård, som räknar med Stina Blackstenius (som har gällande kontrakt) som central forward till nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!