– Vi jobbar för det och siktar på de tre sista matcherna. Sedan får vi se om hon är redo att starta eller får börja på bänken. Men det går framåt, säger LFC-tränaren Olof Unogård.

LFC vann mot Djurgården häromsistens, men en svag period dessförinnan har gjort att tippade topplaget tappat kontakten med täten och i praktiken inte har så mycket att spela för i de avslutande allsvenska omgångarna. 

Närmast väntar bortamöte med Rosengård – som i händelse av seger säkrar SM-guldet – om en och en halv vecka.

Då kan Nilla Fischer vara tillbaka i LFC:s backlinje. 35-åringen drabbades efter sommarens VM-succé av en inflammation i ena hälsenan och har inte spelat på länge, vare sig i LFC eller landslaget där hon inte heller är med på nuvarande kvalsamlingen.

– Nu tränar hon i stort sett för fullt igen. Är inte med på riktigt alla pass och står över ett och annat moment. Man kan väl säga att hon är i gång till 80–90 procent, säger Olof Unogård.

 

Parallellt med allsvenska slutspurten pågår förstås också arbetet inför kommande säsong. Både vad gäller att behålla spelare och att rekrytera spelare utifrån. Samtidigt påverkar förstås det tuffa ekonomiska läget det arbetet.

– Man är väl aldrig riktigt nöjd utan vill ha mer, men jag tycker att det finns en stark samsyn vad vi ska prioritera och lägga pengar på. Vi ska självklart vara med och slåss om titlar, men jag känner själv att LFC ännu mer ska vara klubben dit bra och unga spelare går för att utvecklas. Samma tänk som låg bakom framgångarna under guldåren 2016 och 2017, säger Unogård.