Avslöjar: landslagsduo på väg till Linköping

Finsk och norsk förstärkning är på väg till Linköpings FC. Olga Ahtinen och Elisabeth Terland provtränar med klubben i veckan.

Olga Ahtinen mot LFC. Snart kan hon spela med LFC.

Olga Ahtinen mot LFC. Snart kan hon spela med LFC.

Foto: NICLAS JÖNSSON/BILDBYRÅN

Fotboll2019-11-25 11:55

Sportchefen Olof Unogård bekräftar att landslagsmeriterade duon under veckan kommer till Linköping för testspel.

– Jag gillar det jag sett av dem tidigare och det ska bli kul att se dem i vår miljö och lära känna dem lite mer. Två spännande spelare, säger han.

Tolv spelare är kontrakterade inför nästa säsong, men framförallt på mittfältet finns fortfarande flera platser att fylla och både Olga Ahtinen och Elisabeth Terland anses passa in i de profiler som LFC söker efter.

Finska landslagsspelaren Ahtinen kommer närmast från LB 07, dit hon i sin tur flyttade från danska Bröndby. 18-åriga Terland, som gjort många matcher i olika norska ungdomslandslag, från Klepp är mer offensiv och kan även spela på kanten. Nu ska de visa upp sig och om allt faller väl ut är förhoppningen att skriva kontrakt med båda.

– Vi behöver få in spelare på mittfältet. Så är det. Vi är lite tunna där just nu, säger Unogård.

Norska landslagsmittfältaren Frida Leonhardsen Maanum har som vi berättat tidigare sagt upp sitt kontrakt, men nu har förhoppningarna ökat om att hon trots allt blir kvar.

– Utan att säga för mycket så känns det som att vi är inne i slutfasen av förhandlingarna och att det ska landa i ett beslut inom kort. Vi hoppas på det, säger Unogård.

Läget med anfallarna Stina Blackstenius och Mimmi Larsson?

– Oförändrat. Stina har kontrakt, så henne räknar vi med om inte något annat eventuellt dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!