Bekräftat: landslagsback klar för Linköping

Här är Anna Oscarssons ersättare i Linköpings FC. Landslagsbacken Ronja Aronsson värvas från Piteå.

Ronja Aronsson.

Ronja Aronsson.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-11-05 09:58

– Jag ser fram emot att fajtas för en medalj nästa år igen, säger hon till klubbens webbplats.

Tidigare under tisdagen kunde Sporten avslöja att övergången var klar och strax senare kom bekräftelsen. 22-åriga Aronsson har gjort åtta säsonger i Piteå, men väljer nu att flytta söderut för att fortsätta karriären. Ytterbacken var bara 13 år (!) när hon gjorde debut i damallsvenskan.

Hon har varit ett givet namn i olika ungdomslandslag och fanns även med i Peter Gerhardssons A-landslagstrupp så sent som i höstas.

– Linköping har för mig alltid varit en professionell förening med väldigt bra placeringar i damallsvenskan genom åren. De har även alltid spelat en passningsorienterad, anfallsinriktad fotboll vilket jag själv som individ gillar att spela. Varför jag tillslut bestämde mig för LFC är för att jag tror att det är en klubb jag kan utvecklas och ta nästa steg i, säger Ronja Aronsson.

Managern Olof Unogård till hemsidan:

– Vi bestämde oss ganska tidigt för en förändring på högerbacksplatsen och har haft Ronja högst upp på önskelistan ett bra tag nu. En klockren “LFC-värvning”: 22 år, men redan meriterad och rutinerad spelare, bofast i U23-landslaget och som bankar ordentligt på A-landslagsdörren.

Ronja Aronsson ersätter Anna Oscarsson, som i sin tur flyttar till Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!