Colorados lagkapten fortsätter att göra mål. Under natten mot söndagen blev det ytterligare två när Dallas besegrades med 6–4.

Landeskog inledde målskyttet i matchen i numerärt överläge. Han dribblade med pucken på högersidan, innan han till slut hittade ett läge och säkert sköt in den.

26-åringen tillskrevs också det matchvinnande målet när han i tredje perioden styrde in 5–4-målet. Det kunde så när bli ett hattrick, men linjekollegan Nathan MacKinnon hann fram till pucken framför Landeskog när Colorado bröt i matchens slutminuter, då Dallas plockat ut målvakten.

Det är stort. Vi visste att vi spelat okej hockey de senaste matcherna, men inte fått med oss resultaten. Men så skulle det inte bli i kväll, så det är två viktiga poäng för oss.

Produktiv kedja

Med 21 mål är Landeskog delad fyra bland ligans mesta målskyttar den här säsongen, och Djurgårdssonen utökar också sin ledning i svenskligan.

Gabriel Landeskogs kedja med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen är ohyggligt produktiv i NHL. När ligans sajt gjorde en sammanställning tidigare i december hade de tre tillsammans stått för 43 procent av Colorados poängskörd. I nattens match blev det ytterligare nio poäng, vilket gör att de tre totalt stått för 148 poäng.

På frågan direkt efter matchen om kedjan kan stoppas skrattade Landeskog.

Jag vet inte. Vi får fortsätta. Vi har kul, säger han.

Är underskattad

Landeskog hyllas av tränaren Jared Bednar i presskonferensen efter matchen.

Jag tycker att "Landy" är underskattad. Han får antagligen inte tillräckligt med uppmärksamhet. Han är kittet i den kedjan. Han öppnar kommunikationsvägar, han har en lugnande inverkan. Han är stark med puck och gör mycket som hjälper de andra spelarna.

Han säger att Landeskog kan beskrivas som en kompletterande spelare.

Men han har gjort mål hela året, säger Bednar.