"Här brukar det vara folkfest"

Spelarna fick jubla rakt ut i det tomma intet.

När SHL satte punkt var det inför tomma läktare.

Här brukar det vara folkfest, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

12 mars 2020 19:15

Mer än 10 500 biljetter hade sålts till matchen mellan förra årets SM-finalister Frölunda och Djurgården i Scandinavium. Men i stället spelades matchen, liksom hela SHL-omgången, helt utan publik i arenan sedan regeringen stoppat sammankomster med 500 deltagare eller mer.

När Frölunda tog ledningen genom Samuel Fagemo redan efter 35 sekunders spel hördes bara spelarna jubla.

Det var en konstig känsla, säger Fagemo.

"Lite avslaget"

Frölundaforwarden tror att även spelet påverkades av de tomma läktarna.

Det blev väl lite avslaget. Inte samma tryck och spänning, så att säga, säger Samuel Fagemo.

Under spelavbrotten rullade musiken i högtalarna som vanligt i Scandinavium, men inget var som vanligt när SHL satte punkt för sin grundserie.

Känslan är absolut annorlunda än den brukar vara när man kommer hit. Här brukar det vara folkfest, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var nöjd över hur hans spelare hanterade den ovanliga matchen, som Frölunda vann efter att Mats Rosseli OIsen avgjort i förlängning (3–2).

Jag är imponerad av killarnas prestation, att spela så skarpt som vi gör. Vi jobbar hårt och har energi och känslor med i matchen, trots inramningen. Det hade jag inte riktigt förväntat mig att vi skulle bemästra, säger Rönnberg.

I Ängelholm var Skånederbyt mellan Rögle och Malmö utsålt sedan länge, men nu ekade läktarna tomma. De enda som fick vara på plats var funktionärer, journalister och sändande tv-bolag.

"Större än en hockeymatch"

När journalisterna gjorde intervjuer med spelare och ledare efter matchen var ett säkerhetsavstånd upprättat med runt en meter.

Det var en lite märklig match. Vi sade inför matchen att även om det inte är folk på läktaren så sitter de hemma och kollar. Då gäller det för oss att steppa upp och vara ljuset i mörkret när det är sådana här tider, säger Röglestjärnan Ted Brithén efter 5–2-segern mot Malmö.

Beslutet att stoppa stora sammankomster togs av regeringen med tanke på risken för snabbare smittspridning av coronaviruset. Hockeyligans slutspel är uppskjutet av samma skäl, och börjar tidigast 24 mars.

Det som händer i samhället just nu är så mycket större än en hockeymatch, det är många tankar som snurrar, säger Färjestadsspelaren Marcus Paulsson efter 7–4-segern borta mot Växjö.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!