INNEBANDY

– Vi ligger trea i tabellen trots att vi har spelat sådär. Det är klart att vi vill vinna. Att vinna SM-guld är det som gäller, det är därför man håller på. Vi kan utmana, säger han inför tisdagens matchförberedande träning i Linköpings sporthall.

Libk inledde SSL-året i söndags i Skåne med suddenseger, 6–5 mot Höllviken. På onsdagen stundar en ny långresa åt sydost, nykomlingen Kalmarsund borta.

Artikelbild

| Robin Laakso har två SM-silver och ett SM-brons med Linköping IBK. Guldet är det som återstår. "Vi kan utmana om SM-guldet, det är därför man håller på", säger Libk-målvakten.

4–5-förlust blev det mot Kalmarsund hemma i oktober.

– Det är en av våra sämre insatser den här säsongen. Men Kalmarsund har en vass förstafemma, ett hemmastarkt lag med bra hemmastöd. Det blir en tuff match, säger Robin Laakso.

Andreas Blom stod mot Höllviken, men nu var Blom upptagen av jobb på tisdagsträningen och det kan bli Laakso som står i Kalmarsund.

Laakso har stått 14 av 17 matcher hittills, Blom de övriga tre.

– Det har varit uppochned för mig, precis som för laget. Det har gått bättre och bättre, tycker målvakten.

Lagets insatser?

– Jag tycker att det har varit bra prestationer i stort. Det som kan bli bättre är spel fyra mot fem och fem mot sex. Där finns mål och poäng att hämta, menar Robin Laakso.

Vad är din styrka och svaghet?

– Styrkan är positionsspelet, svagheten är väl att jag tänker lite för mycket.

Robin Laakso har utmärkt sig för flera straffräddningar under senare tid på säsongen och det där är något som är svårare nu när straffläggaren får dra bollen bakåt. Nya regler som försvårar för målvakten.

– Nu måste man agera i stället för att reagera som målvakt. Det gäller att få spelaren att göra första draget, menar Laakso som har kontrakt med Libk fram till 2020.

Vad är speciellt med att spela i Libk jämfört med andra föreningar du varit i?

– När man kommer från en liten stad som Köping så gillar man storleken. Det är imponerande att det går att hålla ihop en så stor förening. Jag gillar fadderverksamheten som vi har, den gör det familjärt ändå, säger Robin Laakso.

Matchen på onsdagen spelas i Kalmar sporthalls A-hall, matchstart klockan 19.

I Libks lag är Anton Karlsson, backresen, fortsatt inte med på grund av knäproblemen som fortsatt utreds. Däremot är Marcus Berglund tillbaka i laget, krasslig senast, och Felix Forslund från farmarlaget FBC får chansen på bänken.

När det gäller förstärkningar nu i januari har Libk haft en ny forward på gång, men den värvningen blir inte av.

– Vi är nöjda med truppen som vi har och just nu lutar det åt att vi inte tar in någon mer spelare, men man vet aldrig om något dyker upp, säger Libks tränare Johan Astbrant.