Kyrgios får böta efter "toabesök"

Inom tennisen tycks ingen illustrera gränsen mellan geni och galning bättre än australiern Nick Kyrgios.

Efter förra veckans ATP-titel i Washington har 24-åringen nu hittat tillbaka till gamla, mindre smickrande vanor.

En vana som denna gång kostar honom drygt en miljon kronor i böter.

15 augusti 2019 08:56

Kyrgios förlorade med 1–2 i set mot ryssen Karen Chatjanov i andra omgången av Cincinattis ATP-turnering, och på vägen bjöd han på en hel del "underhållning".

Han är en väldigt stor talang men ibland har han inte huvudet med sig, säger Chatjanov efter segern.

Kyrgios, rankad 27:a i världen, har många gånger tappat humöret på banan. Den här gången skedde det efter att han förlorat det andra setet, och ilskan riktades mot domaren Fergus Murphy.

Kyrgios sade plötsligt att han skulle gå på toaletten och gick iväg med två racketar i händerna – trots att Murphy sade att det inte fanns tid för det. Kamerorna följde efter och fick se Kyrgios gå in i en korridor, slå sönder racketarna mot golvet, lugnt ta upp racketarna igen och gå tillbaka ut på banan.

En ofokuserad Kyrgios förlorade sedan det avgörande setet klart – på den avgörande matchbollen försökte han inte ens slå tillbaka Chatjanovs retur – och efteråt vägrade han att skaka hand med Fergus Murphy samtidigt som han levererade ett par skällsord mot domaren.

Det är väldigt svårt att spela mot honom, inte bara för mig utan för alla. Man måste försöka hantera det, och gör man det så kan man vinna matchen, säger Karen Chatjanov som möter fransmannen Lucas Pouille i den tredje rundan.

För Kyrgios fick uppträdandet en uppföljning då ATP-organisationen beslöt att australiern ska böta 113 000 dollar, drygt 1 miljon kronor. Han straffas bland annat för att ha lämnat banan utan tillstånd och sitt osportsliga uppträdande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP