Kvalhoppet släckt för Solfjäderstaden

Solfjäderstaden lyckades inte greppa sista halmstrået i kampen om att nå en kvalplats genom att slå tabelltvåan Hovshaga. Istället blev det förlust med 5-2.

23 februari 2020 20:10

I teorin finns nu fortfarande chansen att nå ifatt tabellfyran Hovslätt för Solfjäderstaden. Men då ska de på de tre sista omgångarna ta in nio poäng och 22 mål. En i praktiken omöjlig uppgift vilket Solfjäderstadens tränare Emil Stille menade att det var redan innan matchen mot Hovshaga. 
– Kvaltåget gick mot Linköping förra fredagen. Det har vi varit tydligen mot varandra i gruppen med också. Nu handlar det inte om det. Nu handlar det om vi ska kunna se varandra i ögonen och det tycker jag att vi kan göra. Nu tycker jag alltid att vi har en fantastisk hemmapublik. Men jag tror inte de som var här skulle stå upp och applådera i slutet om de inte tyckte att vi gjort vad vi kunnat, säger Stille efter att ha sett sitt manskap förlora mot tabelltvåan med 5-2. 

Fast hade det sett ut som det gjorde i första perioden så hade han kanske haft en annan uppfattning om att kunna se varandra i ögonen. För då såg Solfjäderstaden både energifattigt och smått håglöst ut.
–  Första är jag inte alls nöjd med. Då är vi tillbaka där vi var mot Linköping och tar galna beslut. Det blir mycket bättre i andra och tredje, då gör vi mycket bra saker. Jämfört med förra matchen så var det en klar förbättring. 

Nu hjälpte det inte att Solfjäderstaden spelade upp sig i de två sista perioderna. För Hovshaga var det bättre laget och visade inte minst upp en utmärkt defensiv. Där de gjorde det svårt för Solfjäderstaden att hitta in framför mål, istället hamnade de ofta ute längs sargen. De gånger de hittade in framför mål så stoppades de allt som oftast av gästernas utmärkte målvakt Alexander Gaihede.
– Nu har vi mött seriens två bästa lag i de två senaste hemmamatcherna och det är bara att konstatera att vi har haft svårt för topplagen. Men man måste komma ihåg att vi är nykomlingar. En tabell ljuger inte och det är inget snack om att vi inte är ett topp fyra-lag än. Vi var där och nosade ett tag kring jul, men sen har vi inte riktigt nått ända fram, säger Stille. 
Han fortsatte: 
– Nu gäller det att hitta morötter för att spela av de sista matcherna i serien och det tror jag inte blir svårt. Det finns alltid något att jaga, säger Stille.

Matchfakta: 0-1 (3.36) Adam Svahn, 0-2 (12.06) Noah Alex, 0-3 (21.30) Adam Svahn, 0-4 (26.30) Noah Alex, 0-5 (47.44) Linus Persson, 1-5 (53.55) Simon Hedberg, 2-5 (58.45) Jacob Larsson. Publik: 479.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!