Kinas idrottsförbund bett alla idrotter att ställa in eller flytta alla sina evenemang till åtminstone april. Det har bland annat gjort att de kinesiska lagen i ishockeyligan VHL – farmarliga till ryska KHL – ska spela sina hemmamatcher i Ryssland. uppger ryska nyhetsbyrån Tass, som citeras av sportsajten Inside The Games.

Det är oklart om vädjan om tävlingsstopp enbart gäller inhemska tävlingar och matcher, eller också internationella.

Inomhus-VM i friidrott ska enligt planen gå i Nanjing i Kina i mars. Det internationella friidrottsförbundet har ännu inte tagit något beslut om att flytta tävlingen. Svenska friidrottsförbundet säger till TT att man följer utvecklingen och det har ännu inte tagits något beslut om man ska åka eller inte.

Riskerar inte åkarna

Det alpina landslaget har dock bestämt att fartåkarna på herrsidan inte får köra störtloppet och super-G som enligt programmet ska avgöras i Yanqing den 15-16 februari.

Störtlopp är viktigt, men inte så viktigt, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter till Aftonbladet.

Det är i Yanqing de alpina grenarna ska avgöras i vinter-OS 2022 som har Peking som huvudort.

Det är på inrådan av landslagsläkaren Jakob Swanberg som det alpina skidlandslaget tagit beslutet att inte tävla i Kina.

Vi har tagit ett gemensamt beslut som innebär att vi inte kommer åka dit med vårt gäng. Det finns ingen chans att vi riskerar våra åkare, även om det är trist, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

"Står bakom deras råd"

Internationella skidförbundet har ännu inte fattat något beslut om tävlingen ska genomföras eller inte. Aftonbladet pratade med fartåkaren Alexander Köll om tävlingen innan det svenska förbundets beslut hade tagits. Då sade han:

Jag litar fullständigt på vår landslagsläkare och landslagsledningen. Om de tycker att vi inte ska åka står jag bakom deras råd.

Flera OS-kval, och andra internationella tävlingar som skulle ha gått i Kina, har flyttats eller ställts in.