Klart: Stjärnan flyttar hem till stan

Anton Saks lämnar Luleå och flyttar hem. "Jag hade hellre velat avsluta med ett SM-guld", säger han om sina sista matcher i klubben.

29 maj 2018 14:36

Det var en rafflande finalserie mellan Dolphins och BC Luleå. Norrköpingslaget vände och vann den tuffa kampen med ett avgörande i den sjunde matchen.

Mer spännande än så blir det inte.

På "andra sidan" stod en Norrköpingskille och blev förlorare. Anton Saks hade gärna vunnit SM-guldet, speciellt då det var det sista han gör i norr.

Efter tre säsonger i BC Luleå flyttar Anton Saks nu hem till Norrköping igen. Var han spelar framöver är inte klart, men Dolphins är naturligtvis ingen alltför vågad gissning.

Saks kom till Luleå för tre år sedan i samband med sina ekonomistudier. Nu är han klar med dessa och därför går flyttlasset hem igen.

– Överlag är jag glad att jag kom hit och har gjort tre säsonger. Jag tycker att det har gått åt rätt håll. Vi kan vara stolta över den resan som vi har gjort allihopa. Sen slutade det inte som vi ville med en torsk i match sju hemma. Jag hade hellre velat avsluta med ett SM-guld och kanske tagit oss vidare i Europa några steg, säger Saks till BC Luleås hemsida.

Han lämnar Norrbotten med många minnen.

– Självklart guldåret så klart när vi vann SM-guld hemma. Det var superhärligt med en sådan känsla i staden när vi inte hade vunnit på tio år. Vi vann alla matcher hemma och en magisk säsong med en superbra grupp där alla i laget tyckte om varandra. Det kommer man alltid att minnas.

28-åringen hade bland annat ett jätteläge att avgöra guldstriden redan den i match sex mot Dolphins det här året, men då gick inte bollen i korgen och guldet hamnade i Norrköping.

Nu lämnar Anton Saks ett tomrum i BC Luleå dit han kom med skadeproblem men de har löst sig på ett bra sätt och forwarden har kunnat prestera på topp.

– Vi är glada över att ha haft Anton Saks här i tre år. Under den perioden har han utbildat sig på LTU, fått ordning på sina skador och har tillfört mycket i vårt spel. Han är en kanonmänniska rakt igenom och vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi hoppas att vi får se Anton i Svenska Basketligan även nästa säsong men med en annan färg på tröjan, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Den färgen kan mycket väl vara orange?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson