LÄS MER: Avslöjar: Backen är klar för Libk

– Jag är riktigt nöjd och glad att allt nu är klart och jag ska spela i Sverige och Linköping kommande säsonger, säger Ondrej Nemecek i ett pressmeddelande.

Den 20-årige backen är en av Tjeckiens största talanger och har förutom en kort sejour i Pixbo förra säsongen tillhört moderklubben Tatran under hela sin karriär. Han har trots sin unga ålder redan hunnit med att spela 33 A-landskamper.

– Vi har letat en längre tid efter att förstärka på backsidan och Ondrej har varit vårt förstaval, så självklart är vi väldigt nöjda, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Det är en spelare vi haft koll på under en längre tid med start i U19-VM i Växjö för ett par år sedan. Nemecek besitter en härlig teknik och ett grymt lugn i sitt spel vilket är viktigt i dagens moderna innebandy. Det känns tryggt att vi nu besitter världens två bästa backar födda 1998 (Oskar Hovlund inräknad). Det känns bra på kort och lång sikt, fortsätter Astbrant om sitt backförvärv.

Libks team manager Johan Fredriksson säger:

– Han imponerade stort på oss i World Games förra sommaren och vi är väldigt glada att allt gått i lås. Han är trots sin unga ålder redan nu en back av hög internationell klass. Blir han kvar hos oss i Linköping ett antal säsonger och fortsätter att utvecklas på rätt sätt har han alla möjligheter att bli en back av Tobias Gustafsson klass.