Kihlström jagar tredje raka i Elitloppet

Örjan Kihlström har vunnit Elitloppet de två senaste åren. Ingen kusk har tagit tre raka.

Kihlström har chansen att bli historisk med världsstjärnorna Delicious eller Nuncio i varsitt försök.

Två fantastiska hästar men jag har inte ens tänkt tanken att kunna vinna tredje gången i rad, säger han.

26 maj 2017 15:27

Första segern i världens största sprinterlopp kom 2003 med From Above.

För två år sedan vann Örjan Kihlström med Magic Tonight. I fjol upprepade han bedriften bakom Nuncio.

Jag vet hur svårt det är att vinna Elitloppet en gång, nu vann jag även med Nuncio året efter. Och att vinna tre raka har jag inte ens tänkt på, det känns svårt, även om jag kör bra hästar, säger Kihlström.

Kihlström har kört Delicious 15 gånger och tagit 14 segrar. Förlusten kom i Åbergs Memorial på Jägersro 28 juli 2015. Ekipaget har nu 13 raka tillsammans.

Enorm häst som gör allting så enkelt. Hon slog ju tre världsrekord 2015 och faktum är att det fanns lite krafter kvar varje gång. Nu har hon haft problem med sjukdom och skada och inte tävlat så tufft. Hon har känts fin i fyra segrar i år men motståndet har varit rätt så enkelt och jag är inte helt säker på hur bra formen egentligen är.

Nuncio, som tränas av Stefan Melander, är titelförsvarare efter en imponerande finalseger. Men efter nio raka segrar med Kihlström som kusk blev det förlust och en andraplats på Solvalla 17 april.

Därefter galopperade Nuncio i Olympiatravets final, första gången på 54 starter som han missade en plats bland de tre främsta.

I senaste starten, genrepet inför Elitloppet, blev Nuncio endast trea utan att glänsa.

Det är ungefär samma med Nuncio som med Delicious, att formen är lite osäker. Men Stefan är nöjd med hur Nuncio tränar inför söndagen och vi får bara hoppas att hästen är tillbaka i fin form, då ska han absolut räknas med chans.

TT: Om båda hästarna går till final, vem väljer du?

Jag gillar inte att spekulera så mycket, men jag kommer att köra den häst som känns bäst för dagen helt enkelt. Vi får bara hoppas att båda är i form och har en bra dag.

TT: Vem är din favorit till slutsegern?

Bold Eagle, utan tvekan. Han har allt. På Vincennes stora bana (1 980 meter), och över lång distans, behöver han lite draghjälp. Men över kort distans på en snabb Solvallabana är det inga problem. Då kan han vinna från vilken position som helst.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT