Karlskrona vände snabbt och sent

Brynäs såg ut att vara på väg mot en säker seger - då vände Karlskrona matchen med tre mål på fem minuter och åtta sekunder.

Jätteskönt. Och viktigt för laget. När det är juluppehåll vill man gå på ledighet med en skön känsla och det gör vi nu, säger Jimmy Andersson efter 5-3 i Gävle på tisdagskvällen.

20 december 2016 22:36

Man kan dock inte påstå att det doftade seger om Karlskronas spel under de två första perioderna och när Daniel Paille jobbade in 3-1 på egen hand efter 3.30 av tredje perioden lutade sig Brynäsfansen tillbaka och inväntade ännu en hemmaseger.

Den fick de inte. Det blev en kalldusch i stället.

Vi har våra grunder. Gör vi som vi ska så vet vi att vi kommer ha en bra chans i slutänden. Och på något sätt har vi hittat tillbaka till vårt spel. Vi visar i dag att det går - även om det ser lite tufft ut, konstaterar Karlskronaforwarden Jimmy Andersson.

Det var han som med sitt första mål för säsongen - en retur som gav reduceringen till 2-3 halvvägs in i slutperioden - drog i gång en energivåg hos Karlskrona som på bara en handfull minuter sköljde över och sänkte Brynäs.

Jag blev lite förvånad faktiskt. Jag har bränt bättre lägen om man säger så men jättekul att få göra mål. Och vi fick väl lite vittring där, absolut. Man kände att energin steg i båset, säger 27-åringen.

Tre returer

Bara två minuter och två sekunder efter reduceringen störtade Marcus Paulsson fram och forcerade in en retur även han, till 3-3.

Ett par minuter efter kvitteringen var det Joel Kellmans tur att mangla in ännu en retur - som gav ledning 4-3 och Karlskronas första bortaseger sedan den 19 november.

Matchen avrundades med Alexander Begströms 5-3-mål i tom kasse i slutsekunderna.

Jättekul. Det är lite tillfälligheter här och där men å andra sidan så visar det att om vi fortsätter göra det vi tror på så kommer det gå även om det ser mörkt ut.

Viktiga viljemål

TT: Men vad tänkte du när målen plötsligt rasslade in?

Klart man är förvånad, det blir man för varje mål, men samtidigt så... tror man på det man gör så ska man inte kunna bli så förvånad ändå.

TT: Om Brynäs stod för de snygga målen så sätter jag viljemål som stämpel på era?

Ja men absolut. Det har svikit oss lite de senaste matcherna - att ha den viljan att verkligen trycka in målen. Så det var jättekul att de kom nu. På något sätt är sådana mål härligare för laget. Det är jättekul med snygga mål men viljemålen visar på något bra, på en offervilja i sig. Och skulle man ställa dem mot varandra så är ju viljemålen viktigare mål för laget.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!