Kapten Hovlund redo för säsongsstarten

Seger i FInnkampen och nybliven lagkapten i Linköping IBK. Oskar Hovlund har fått en flygande start på innebandysäsongen.

11 september 2019 17:30

Inleda säsongen med en landskamp. Ja, det torde ju finnas sämre sätt att boosta självförtroendet några veckor innan seriepremiären. 
En som vet hur det känns är Linköping IBK:s Oskar Hovlund. För han gjorde just det när Sverige i helgen mötte Finland i Finnkampen i Alingsås.
–  Först och främst så var det så var det jättekul att vara uttagen. Vi var ju bara 16 utespelare och två målvakter som var med. Sen gick det ju bra också. Vi vann ju och att slå finnarna är ju alltid skönt och de hade ju sitt bästa lag, säger Hovlund när vi når honom på telefon. 
Nu blev det seger med 5–4 i en match där Hovlund bidrog med en assist.
–  Jag hade lite tur med den men det var skönt att få vara med att bidra. 

Att du blev uttagen nu ger det en tro på att det kommer bli mer landslagsspel den här säsongen?
– Det känns som man är ganska nära en plats. Speciellt som vi var så få som var med. Dessutom så var det ju sista landskampen på hemmaplan innan nästa VM. Det är ju bara en turnering (Euro Floorball tour) och så VM-kvalet innan det är dags för det, säger Hovlund. 
Efter någon sekund fortsätter han:
–  Men man får inte slappna av och tro att man är given. Man får verkligen ligga i och jobba hårt för att man ska få en plats. 

Fokus nu menar han ligger på de sista förberedelserna inför SSL-premiären med Linköping IBK mot Jönköping den 24 september. 
Och i klubblaget kommer 21-åringen den här säsongen få ta ett större ansvar. För där ska han nämligen bära kaptensbindeln i ett antal matcher. 
– Vi är tre kaptener som ska dela på det ansvaret. Det är Matej Jendrisak, Oskar Seth och jag. Det är jättekul att man får det att får det ansvaret. Att vara kapten för klubblaget är ju alltid en ära, säger Hovlund. 
Tjecken Jendrisak var kapten i laget redan förra säsongen och att han nu får dela rollen med två 21-åringar menar Hovlund att klubben har en tanke med. 
– Matej är en jättebra ledare och har blivit utsedd till ligans bästa center flera gånger. Jag tror att alla i laget ser upp till honom. Men han har kanske bara två säsonger kvar i Linköping. Tanken är att Seth och jag på det här sättet ska växa in i rollen. Nu har vi testat det under försäsongen och det har fungerat jättebra. 

Nu väntar ett genrep mot Sirius på söndag innan det är dags för seriepremiär. Så vi avslutar med att fråga hur han tror det kommer gå för Libk den här säsongen. 
– Jag tror absolut att vi kan gå hela vägen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson