Känslostorm när LVC tog hem toppmötet

LVC har spelat dåligt mot sämre motstånd och förlorat, men mot toppkonkurrenten Hylte/Halmstad är det alltid en kamp in i det sista. ”Det är alltid lättare att bli taggad och komma igång till en sådan här match” säger LVC:s landslagsman Jens Ahremark.

16 december 2018 18:54

Läs mer:LVC föll tungt mot mittenlaget

Det blev till slut en 3-2-seger (31-33, 25-10, 18-25, 25-16, 15-9) för LVC med en kamp in i det sista. Förutom en jämn match från start till slut var det också heta känslor på planen. I fjärde set blev det ordväxlingar mellan både tränare och spelare där gula kort delades ut åt flera håll.

– Det är mycket känslor när matcherna är så här och när det blir domslut som man inte är överens om kan det hetta till, säger LVC-centern Jens Ahremark och ler.

Det blev ändå en skön seger innan juluppehållet för LVC som kan ta ledigt med ett gott samvete.

– Matcher som går till fem set känns nästan som att singla slant. Men det kändes som vi ville lite extra och gjorde bra saker när det väl räknades, säger Ahremark och fortsätter:

– Nu blir det att fira jul med familjen, ta det lugnt ett tag och sedan ladda om igen.

För Ahremark kommer det att bli spel med landslaget, och därmed EM-kvalmatcher mot Grekland och Azerbadzjan, i början av januari. Klubbkamraterna Wille Nilsson, Linus Ekstrand, Johan Eriksson och Andreas Eriksson har däremot tackat nej till landslagsspel på grund av att de tycker det är dåliga förutsättningar för herrarna och att saker skötts dåligt. Men Ahremark kommer stanna kvar – i alla fall till våren.

Läs mer:Tuffa kritiken – mot landslaget

– Jag vill avsluta det ordentligt och sedan får vi se hur det blir till nästa sommar. Samtidigt tycker jag det är tråkigt att det blivit som det blivit och det känns inte som att de satsar på oss. Men jag ska tänka igenom det i vår och så får vi se hur framtiden blir, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi