Jonsson vann när andra knuffades

När de stora namnen gruffade och knuffades längre bak i fältet, fick Erik Jonsson en ganska enkel resa till sin första seger i STCC.

-Jag hade koll på läget, säger 24-åringen efter lördagens första heat.

7 juni 2014 13:57

Omvänd startordning i första heatet ska göra STCC mera händelserikt, när tidskvalets snabbaste tvingas jaga från positioner en bit ner i fältet. Det gick sådär på den bitvis trånga banan i Göteborgs hamn. Fyra fordon fick bärgas efter småkrockar eller tekniska problem. Större delen av heatet blev körning i bilkö bakom säkerhetsbil, tills maxtiden var ute. Bara en handfull varv kördes i tävlingsfart.

Erik Jonsson, BMW-förare från Trollhättan, var tia i tidskvalet och fick starta först. Han behöll ledningen hela vägen och var strålande glad efteråt.

-Nu är självförtroendet på topp. Men det var det tidigare också, så det är ingen skillnad, säger Jonsson, som är sjua sammanlagt i STCC inför lördagens andra heat.

Thed Björk, som vann tidskvalet, startade starkt från sin tiondeplats. Men så blev han påkörd av Richard Göransson, och sedan hamnade han i trubbel med Emma Kimiläinen. Björk slutade nia och fick bara två poäng.

Fredrik Larsson blev femma i heatet och återtog ledningen sammanlagt, två poäng före Fredrik Ekblom.

Andra heatet startar klockan 15.30.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!