Jättetalangen vann i city

Proffsåret i Nederländerna blev inte som Lucas Eriksson tänkt sig. Istället flyttade han hem – värvades till Motala AIF och har hittat formen igen. I går vann hann Wolfram GP inne i centrala Linköping.

21 augusti 2018 21:18

– Konstigt nog kändes det inte alls speciellt bra idag, men vi har ett riktigt bra lag. Vem som helst av oss kunde vunnit, sa Lucas Eriksson.

Han blickade ut över den applåderande publiken och sa:

– Sjukt kul lopp. Jag gillar verkligen att vi visar upp cykelsporten så här, den är ju inte så stor i Sverige.

Jättetalangen från Borås har haft ett strålande år så här långt, bland annat med seger i SM i Båstad i somras. På Linköpings gator var han aktiv under hela loppet och när det drog ihop sig lämnade han helt enkelt konkurrenterna bakom sig och vann överlägset. Många försökte, men det fanns ingen som ens var i närheten av att hota.

– Målet var att få de andra att lida lite. Det lyckades ju, sa Lucas Eriksson och log.

Han satsade allt på sin cykelkarriär och flyttade förra året till Nederländerna för att försöka få sitt internationella genombrott, men utlandsäventyret blev tuffare än han väntat sig.

– Jag trivdes inte speciellt bra, jag fick en annan roll än jag tänkt mig och jag tränade på ett helt nytt sätt. Det fungerade inte alls. Sedan jag flyttade hem har allt lossnat, vi i Motala är ett riktigt skönt gäng som cyklar bra tillsammans, sa Lucas Eriksson.

Årets framgångar har gett eko i cykelvärlden och nu pratas det återigen om ett proffsäventyr utomlands.

– Vi får se vad som händer, men målet är att komma ut internationellt igen och leva på sporten, sa Lucas Eriksson.

Bästa hemmaåkare blev Hugo Forssell på en sjätteplats, men Hymerkillen hade svårt att glädjas åt det.

– Inte mycket att skriva hem om. Det har trots allt känts ganska bra på sistone, men när Lucas drog iväg var det ingen annan som ville dra, sa Hugo Forssell.

Fjolårssegraren och hemmaåkaren Jakob Södergrann blev tidigt avhängd från tätklungan och tvingades kliva av sedan han blivit varvad.

– Jag hade väl det här lite på känn. Jag är för dåligt tränad helt enkelt, jag har haft svårt att få till någon ordentlig träning. Det har varit mycket annat den här säsongen, sa Jakob Södergrann.

Du har cyklat länge på elitnivå. Finns det tankar på att sluta?

– Nej, jag vill absolut inte avsluta med en så här dålig säsong. Jag hoppas kunna lösa vissa bitar och komma tillbaka starkare nästa år. Nu är det hårt jobb som gäller.

Wolfram GP

Ett stadslopp mitt inne i Linköping. Deltagarna kör 50 minuter + tre varv. Ett varv är ungefär 1 100 meter.

I år kom 33 cyklister till start. Det var något färre än förra årets rekord på 41 cyklister.

Hemmaklubben CK Hymer hade elva åkare med. Motala AIF hade åtta cyklister med.

Segraren får 5 000 kr i förstapris.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!