Jakobsson klar för nya Real Madrid

Först Kosovare Asllani.

Sedan Sofia Jakobsson.

Den svenska anfallsstjärnan är klar för spanska CD Tacón – Real Madrids nya damlag.

Det känns otroligt spännande att få vara en del av en sådan stor klubb. Jag tror att projektet kommer bli riktigt bra, säger hon till SVT Sport.

31 juli 2019 09:18

Jakobsson var en bärande spelare när Sverige tog brons i fotbolls-VM i Frankrike. Anfallaren gjorde två mål i mästerskapet, varav ett i bronsmatchen mot England, och hyllades för sina insatser på högerkanten – något som väckte intresse för 29-åringen.

Tidigare i veckan rapporterade spanska medier att hon skrivit på för CD Tacón, som nästa år byter namn till Real Madrid, och nu är värvningen officiell.

På onsdagen presenterades Jakobsson som klubbens nästa "galáctica".

Vill skriva historia

Jag fick jättebra intryck av tränare och professionaliteten på träningen. Det känns väldigt bra och jag har tro på att Real inte kommer göra något litet när det startar ett nytt damlag. Det känns bra att få vara med från början och få sätta Real Madrid på kartan inom damfotbollen.

Enligt tidningen har Jakobsson skrivit på ett tvåårskontrakt.

Flytten innebär att hon blir lagkamrat med Kosovare Asllani, som nyligen skrev på för den nysatsande klubben.

Det är klart vi har talat om klubben och så. Det känns kul och inspirerande att få spela med en fantastisk spelare som Kosse, säger Jakobsson till SVT Sport.

Inget Champions League

Dock kommer svenskorna inte få spela Champions League kommande säsong.

De andra klubbarna jag hade kontakt med hade alla Champions League. Det är klart att det stod och vägde. Antingen vara med om något helt nytt med något som kommer bli en av världens största klubbar, eller att hoppa på ett lag som redan är väldigt bra. Det stod och vägde emellan.

Sofia Jakobsson kommer från en flerårig sejour i franska Montpellier, där hon spelat sedan 2014 men där hon valde att inte förlänga sitt kontrakt som gick ut efter säsongen.

Sedan tidigare har hon tillhört klubbar som Chelsea (England), Cloppenburg (Tyskland) och Umeå.

Fakta: Sofia Jakobsson

Född: den 23 april 1990 i Örnsköldsvik (29 år).

Position: Anfallare.

Klubb: CD Tacón.

Landskamper/mål: 107/19.

Senior: Hägglunds IoFK (–2006), Öster, (2006–2007), Umeå (2008–2011), Rossijanka (2011–2013), Chelsea (2013), Cloppenburg (2013), Montpellier HSC (2014–2019), CD Tacón/Real Madrid (2019–).

Meriter: OS-silver (2016) och VM-brons (2019) med Sverige. SM-guld med Umeå (2008). Delad tredjeplats med Sverige vid hemma-EM 2013.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT