"Jag är riktigt stolt över spelarna"

0-0 kanske inte låter så himla kul. Men Linköping Citys tränare Jonathan Johansson var riktigt nöjd över det.

Jonathan Johansson, assisterande tränarer Linköping City.

Jonathan Johansson, assisterande tränarer Linköping City.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-09-15 20:49

–  Jag måste säga att jag är otroligt stolt över grabbarna och det sätt de tog sig an den här matchen. Vi gjorde en riktigt, riktigt bra bortamatch.

0-0 betydde nämligen tredje raka nollan i kolumnen för insläppta mål för City.

–  Grabbarna har verkligen gått ihop och vårt försvarsspel just nu är klasser bättre än det har varit tidigare under säsongen. Med det här spelet hade vi kunnat vara med och slagits med de bästa i tabellen.

Rent tabellmässigt har inte City särskilt mycket att spela för. Upp till toppen är det för långt och ner till botten är avstånd betryggande.

– Men vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen och skapa oss en bra känsla inför fortsättningen nästa säsong. Och jag tycker verkligen att ställt upp på de tankarna som vi fört fram efter tränarbytet för ett tag sen, även om vi inte har nån chans kvar att nå toppen, säger Jonathan Johansson.

Mot serieledande Akropolis hade man också ett par riktigt heta lägen att vinna matchen och kändes klart närmast segern.

– Jag vill påstå att de hade en riktigt bra målchans, vi hade tre 100-procentiga lägen. Så om något lag skulle vunnit var det vi, menade Jonathan Johansson.

Han fortsätter att hylla kollektivet för insatsen mot Akropolis men väljer dessutom att plocka fram två riktigt unga spelare från söndagens match.

– Vi startade matchen med en spelare från vårt U 16-lag, Youssef Khaled, och han gjorde det riktigt bra. Dessutom fick en annan 16-åring, William Wiktander, komma in på slutet och göra debut i division 1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!