Från sex Nations League-matcher hittade Lasse Jacobsson och analytikern Christoffer Bernspång 900 videoklipp. Antalet bantades sedan ner inför presentationen för förbundskapten Janne Andersson och dennes assisterande Peter Wettergren.

I nästa steg, till dragningen för spelarna, nöjde sig landslagsledningen med drygt 20 klipp.

Vi tog med det som är viktigast i speluppbyggnad, i att förhindra speluppbyggnad och i omställningar. Till detta kommer sedan fasta situationer, men det har vi inte i samma (dragning), säger Lasse Jacobsson.

Vill inte ha boll

Sekvenserna visar vad som väntar i Sveriges EM-kvalstart hemma mot Rumänien på lördag. Och enligt Jacobsson måste Sverige se upp för snabba och raka omställningar.

Det är ett lag som springer mycket, både offensivt och defensivt, och är skickligt på omställningar, både offensivt och defensivt. Det är inget lag som vill ha bollinnehav, säger han.
När de väl vinner boll ger de sig i väg med mycket folk och fyller på. Det är väl det som jag är mest imponerad över, hur de verkligen springer.

TT: Vad blir viktigt mot ett sådant lag?

Det är att vara noggranna i passningsspelet, att inte hamna i de här situationerna när de kan ställa om mot oss när vi inte är i balans. Det gäller att ha tålamod. Man behöver inte gå i väg direkt utan man kan luckra upp dem i stället.

"Bra distansskott"

Utöver att Sverige måste hitta balansen i laget, ha tålamod och vänta på rätt lägen handlar matchen på Friends arena om att inte ge rumänska spelare bra avslutslägen i närheten av målvakten Robin Olsens straffområde.

Om man tittar på deras spelare är många frisparksskyttar i sina klubblag, och de har bra avslut. (Nicolae) Stanciu är en av dem, liksom Alexandru Mitrita – som spelar ihop med Anton Tinnerholm i USA – och (Alexandru) Chipciu. Det är många spelare som har bra distansskott, säger Lasse Jacobsson.