Superlördagen – så här kan ni följa den

Vi står inför en riktig superlördag i östgötaidrotten och så här följer dramatiken på våra sajter. Minut för minut.

IFK-fansen hoppas förstås på framgång i den allsvenska slutomgången.

IFK-fansen hoppas förstås på framgång i den allsvenska slutomgången.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2019-11-01 16:30

Det är en sällan skådad sportlördag i Östergötland och från lunch och framåt kommer det att bli fullt ös på NT.se, Folkbladet.se, Corren.se, MVT.se och Klackspark.com.

Här är den aptitliga lördagsmenyn som erbjuds, gratis, för våra prenumeranter:

Klockan 13: IFK Norrköping-Djurgården, vi direktrapporterar från den allsvenska slutstriden där IFK Norrköping spelar för en fjärdeplats som kan ge Europaspel nästa säsong. Dessutom – Djurgården behöver "bara" oavgjort för att vinna SM-guldet på Östgötaporten. Räkna med drama!

Klockan 14: Åtvidabergs FF–Lunds BK – anrika ÅFF ligger pyrt till i den södra fotbollsettan, men har fortfarande chansen att undvika direkt degradering och rädda en kvalplats. Vi livesänder matchen från Kopparvallen med start klockan 13.50.

Klockan 14: Linköping City–Nyköpings BIS – förlusten mot Sylvia måndags var ett tufft bakslag för City, men hoppet om en kvalplats till Superettan i fotboll lever och den sista omgången blir direkt avgörande. City behöver vinna mot Nyköping samtidigt som Umeå förlorar mot Team TG, då blir det kval till Superettan för City. Vi livesänder matchen från Linköping Arena.

Klockan 14: Motala AIF–Ytterhogdal – ett riktigt kvaldrama väntar i Motala och vi livesänder matchen och Maif:s kamp om vidare kvalspel till division 1 i fotboll. Efter segern förra helgen behöver Maif en poäng här för att avancera till nästa kvalsteg. Rysare förväntas.

Klockan 14: Boden–Sylvia – Norrköpingslaget Sylvia har redan säkrat kontraktet i division 1-fotbollen och spelar här för att avsluta säsongen snyggt och nå åttondeplatsen. Vi livesänder matchen från Boden Arena.

Klockan 15.15: Rögle-LHC – hårt prövade LHC tog en efterlängtad seger i SHL-hockeyn i torsdags hemma mot HV 71. Kommer det en ny seger mot topplaget Rögle? Vi direktrapporterar och häng gärna på och ställ frågor till våra reportrar.

Utöver livesändningarna och våra direktrapporteringar i textform (IFK och LHC) så kommer vi naturligtvis bjuda på massvis av läsning inför och efter matcherna på våra sajter. 

Håll till godo!

Får Maif jubla i division 1-kvalet?
Får Maif jubla i division 1-kvalet?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om