Segern grundlades redan i den första perioden när man efter 10 minuter hade gjort fyra mål fram till 4–0 inför nästan 900 jublande åskådare.

- Då spelade vi otroligt bra, precis enligt den matchplan vi hade lagt upp, menade tränaren Johan Astbrant. Målen fram till 4-0 kom till på exakt det sätt jag ville att vi skulle spela för att skapa lägen.

Hemmalaget fortsatte att dominera spelet klart, men de följande två perioderna blev målmässigt jämnare.

- Jag tycker att vi kontrollerar resten av matchen på ett bra sätt och på sätt och vis bollar vi av tiden. Utan att för den skull bli passiva, vi spelade ändå med hög fart och skapade en hel del lägen förutom de mål vi gjorde.

Astbrant fortsatte:

- Det enda jag kan gräma mig lite över var att vi inte vann sista perioden. Vi pratar inom gruppen om små målsättningar och en av dem är att vi alltid ska försöka vinna sista perioden. Nu blev det bara 1-1 eftersom de fick göra ett mål i power play med bara sekunder kvar.

- Men vad f-n, vi vann ju matchen med 6-2, mot ett lag som av många tippas hamna före oss i tabellen.

Libk nu ligger trea i tabellen, bakom Storvreta och Pixbo. Och kommande helg väntar motståndarna från SM-finalen, Falun hemma i sporthallen.

- Det blir en intressant match. Vi torskade mot dem i sudden två gånger i serien och sen i finalen. Nu är det dags för en seger.