- Jättebra. Vi spelade smart, säger tränaren Johan Astbrant efter 7-5 (3-1, 1-1, 3-3) borta mot Warberg.
Han fick se sitt Libk rivstarta och göra tre mål på knappt två minuter i början på matchen. En start som låg bakom tre viktiga poäng och ett jättekliv mot slutspel.
Libk såg ut att ha kontroll på händelserna och när matchens gigant, Matej Jendrisak, gjorde sitt tredje mål, som betydde 7-3, med tre och en halv minut kvar kändes det avgjort. Men det blev lite nerv på slutet efter två reduceringar.
- Det är minuset. Vi stirrar upp oss när vi inte behöver stirra upp oss, säger Johan Astbrant som hade onsdagens match mot Granlo i tankarna när 5-2 blev 5-5.

I övrigt var han väldigt nöjd. Försvarsmässigt var det nästan klanderfritt i 57 minuter och offensivt följdes matchplanen till nära punkt och pricka. Det var hög kvalité i passningsspelet och Libk hotade ofta i det så kallade slottet
- Vi är tillbaka. Många spelare med dalande form har vänt om bygget och hittat form igen, säger Johan Astbrant.

Tre väldigt viktiga poäng för Linköping som klev om Warberg upp på tredjeplatsen. Libk har nu åtta poäng ner till Växjö (en match mindre spelad) utanför slutspel.
Nyförvärvet Mikael Karlsson spelade i andrakedjan tillsammans med Simon Klein och Gustav Fritzell. Ett assist blev poängfacit för Karlsson.
- Lite onödigt spännande på slutet. Men otroligt kul, jag hade inga förväntningar alls på den här matchen. Jag har haft bihåleinflammation och tränat ett pass på tre veckor. Med tanke på det kändes det rätt så bra, säger Mikael Karlsson.
Nu väntar ett uppehåll på två veckor innan Storvreta kommer till sporthallen 15 februari.
- Uppehållet kommer jättebra. Man får tid att lära känna laget och komma in i träningsfasen. Tills dess ska man ha höjt sig ett antal snäpp, säger Mikael Karlsson.

Läs mer i måndagens Corren