SE OCKSÅ: TV: Här kan du titta på hela matchen i repris

– Gör du tre mål ska det räcka till seger. Egentligen för första gången på hela säsongen som vi föll igenom. Så här får det inte se ut, sa Daniel Hallingström.

Tränaren suckade tungt i bussen på väg hem från Lund.

Artikelbild

45 mil kändes förmodligen som det dubbla.

Sex matcher spelade av division 1-fotbollen – och Åtvidabergs FF är fortsatt utan seger. Det var 1-0 i bortamötet med Lund, men det blev 3–6-förlust efter en minst sagt händelserik, nästan galen, match och fortsatt mycket utsatt läge i botten av tabellen.

– Vi var för dåliga i de avgörande momenten, saknade tillräcklig disciplin och blev hårt straffade, sa Hallingström.

Då ska ni veta att det såg lovande ut för ÅFF – utan tunga och viktiga trion Andreas Johansson, Adrian Petersson och Christoffer Karlsson – när Simon Marklund slog till med högerfoten efter dryga halvtimmen spelad. Mittfältaren fick drömträff och bollen satt i bortre krysset.

Hur snyggt som helst.

Så långt var också gästerna det bättre laget, med ett par öppna chanser nästan direkt i matchen.

Men glädjen blev kortvarig när Andreas Birgersson bara någon minut senare kvitterade sedan ÅFF-keepern John Håkansson kommit på mellanhand och utespelarna missat att täcka bort viktiga ytor i straffområdet.

– Det målet retar jag mig starkt på. Vi borde ha haft ledningen och energin med oss in i paus, sa Daniel Hallingström.

Gästerna hade en hel del bollinnehav även i upptakten av andra halvlek, chanser fanns, men effektiviteten saknades.

I stället:

Ledning för Lund när Birgersson petade in en retur efter tydlig miss av Håkansson och strax senare kom ytterligare två hemmamål. Pontus Fredriksson reducerade efter hörna, men det dröjde inte länge förrän det kom ytterligare ett baklängesmål. Och ett till. Oskar Stejdahl fick sista ordet med sitt 3­–6-mål i en match som måste fått ÅFF-ledningen att få gråa hår.

– Alldeles för enkla mål. Sex insläppta är naturligtvis alldeles för dåligt, sa Hallingström, som på grund av skadorna och avstängningen själv var uppskriven på laguppställningen för första gången i år.

ÅFF har tidigare haft ganska bra koll på defensiven, men nu raserade den totalt under andra halvlek. Simon Marklund var pigg, hade mycket spring i benen och var den som skapade mest framåt, men förgäves.

Det blev fjärde raka förlusten och. . . ja, för det försvaret fanns inget försvar.