"Viktigt att vi ser oss som vinnare"

"När vi går av planen på Hisingen ska vi inte ångra något", säger IFK-managern Jens Gustafsson om att man spelar om ett SM-guld på söndag.

8 november 2018 07:00

LÄS MER: Så säger tyckarna om IFK:s säsong

LÄS MER: Så många IFK-supportrar har biljett

29 omgångar kan påverka en hel säsong, men det är först efter en till som man kan göra bokslut. I helgen avgörs det var guldet ska hamna.

– Jag får inte alltid rätt, men jag har i alla fall fått rätt i att man räknar ihop först efter 30 omgångar. Det får man ändå ge mig, säger Jens Gustafsson med ett skratt.

Att han och laget slagit sig fram till en klarad målsättning, en säkrad Europaplats och nu en guldchans är något han såklart är nöjd med.

AIK är i förarsätet, med två poängs försprång, men hoppet lever.

– Vi är otroligt glada att vara i en situation där vi har möjlighet att spela om ett guld. Sedan kan vi inte påverka allting. Det är få förunnat att vara i den här situationen och det njuter vi av samtidigt som vi inser att det är en otroligt tuff utmaning vi har. Nu när vi är här ska vi göra allt för att det ska vika över till vår fördel, säger Gustafsson i höstdiset på Östgötaporten.

LÄS MER: Guld – då får IFK fira med en kopia

På frågan vad han gör för att hitta rätt anspänning i truppen inför avgörandet säger han:

– Jag tror att balans i livet är det absolut viktigaste när det gäller allting. Balansen i att göra exakt samma sak som man gjort, men också att balansera det med att den här situationen är helt unik. Det kan man inte blunda för. Vi kan inte prata om nästa match, nästa match för det är det här som gäller nu. Men vi är noga med att arbeta med det vi kan påverka, säger Gustafsson.

Sedan tycker IFK-managern att det är viktigt att man ser att man gjort en stark säsong, oavsett hur det slutar nu.

– Oavsett tror jag det är viktigt att vi ser oss som vinnare i det här. Klart att det finns ett mediaklimat där man gärna söker att vi ska uttala oss om AIK, men det kommer inte att hjälpa oss. Vi är väldigt strikta i att det är vår prestation som gäller, annars hade vi inte varit där vi är. När vi går av planen på Hisingen ska vi inte ångra något.

LÄS MER: Så många miljoner plus gör IFK

Laget tränar torsdag också, tar ledigt fredag, innan man kör ett pass på lördag förmiddag innan man åker till Göteborg.

I truppen är Simon Therns lår fortsatt inte bra, men han kommer vara spelbar på söndag.

– Det är lite ihoplappande av Simons kropp, men det får vara så. Den som inte tränade för fullt annars är Ian Smith som behöver lite mer tid att återhämta sig, men vi tror han kommer klara det. När det gäller "Henka" (Henrik Castegren) följer vi utvecklingen dag för dag, målet är att han kan träna på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson