De sista detaljerna i övergången till CSKA Moskva reddes ut och vid fredag lunch kunde affären definitivt offentliggöras.

– Det känns lite tveeggat. Man skulle gärna vilja behålla en sån här stor spelare och se hur långt han kunde komma. Å andra sidan får man ha respekt för vilka pengar det blir och även spelarens önskemål. I det här fallet hade Arnór en önskan om att komma till CSKA och vi brukar inte stänga för någon, bara vi kommer någorlunda överens med klubben. Det här har pågått några månader och till sist kom vi till vägs ände. Både vi och Moskva kände att det var läge att göra affär och till slut kom vi överens, summerar IFK-ordföranden Peter Hunt.

Summorna som har nämnts är mellan 40 och 50 miljoner kronor men IFK-ordföranden vill inte bekräfta några exakta siffror.

– Säg så här, det är den största affären som IFK har gjort men det kanske inte är på den nivån som jag har sett i pressen. Men det är en ansenlig summa. Sen är det ofta så här att det är svårt att sätta fingret på exakta belopp. Det har att göra med olika typer av bonusupplägg i form av antal startade matcher, sportsliga framgångar för föreningen eller vidareförsäljningsklausuler och så vidare. Men det är i alla fall ett belopp som IFK Norrköping inte har varit i närheten av tidigare.

Ni har alltså en vidareförsäljningsklausul inskriven?

– Ja, det kan jag säga utan att gå in på exakta storleken. När det gäller unga spelare försöker vi alltid få med det. Det är svårare om man säljer en Kujovic eller en äldre spelare, och då kanske det inte har lika stor betydelse heller om jag uttrycker mig så.

Och om man tittar lite bakåt så hade säkert Akranes en klausul inskriven när ni köpte Arnór?

– Det blir fest i Akranes i kväll, svarar Hunt.

Östgötaporten tappar en färsk publikfavorit och supertalang. IFK har vägt in den sportsliga förlusten i affären men Hunt konstaterar också att det just på forwardssidan finns flera namn som kan ersätta.

– Det öppnar också vägar för andra. Nu har Arnór varit startspelare men någon annan får kliva in där. I det korta perspektivet har vi en bred trupp med duktiga spelare och det är säkert någon som kommer axla hans roll där under hösten, säger han.

Sedan SM-guldet hösten 2015 har IFK sålt hela 13 spelare, samt managern Janne Andersson som blev förbundskapten. Det ger en vink både om IFK:s förmåga att bygga proffskarriärer, samt attraktionskraft för unga talanger som vill hitta en språngbräda ut till den stora världen.

Där är Arnór Sigurdsson det absolut färskaste exemplet.