IFK-backen förlänger kontraktet

Den egna produkten blir kvar i IFK Norrköping i tre år till. "Jag kommer kämpa hårt varje dag", säger Henrik Castegren.

10 oktober 2018 18:17

22-åringen har äntligen fått speltid i allsvenskan den här hösten, och han har förvaltat förtroendet från managern Jens Gustafsson.

IFK tror stenhårt på Castegren i framtiden och nu har han också skrivit på ett kontrakt som sträcker sig ytterligare tre år framåt. Detta enligt IFK Norrköpings hemsida.

– Jag vet att jag kan vara med och göra bra saker för IFK Norrköping och jag kommer kämpa hårt varje dag för att fortsätta få förtroende och fortsätta få spela, säger Henrik Castegren till IFK:s hemsida.

Förra vintern fick han korsbandet avslitet och han har kämpat hårt för att komma tillbaka till planen.

– Att ge upp efter skadan var aldrig något alternativ. Jag fick vända det och försöka dra nytta av det istället. Jag har blivit starkare mentalt och fick tid att jobba med fysiken och andra delar av mitt spel. Dessutom lärde jag mig att man aldrig kan ta något för givet, fortsätter Castegren till hemsidan.

Belöningen har också kommit under hösten när han har tagit plats i backlinjen och skött det alldeles utmärkt. Det blev debut och seger mot AIK, och därefter har han fått fortsatt speltid.

– Det har varit mäktigt att spela de här matcherna, man har gått och väntat så länge på det. Att gå ut till fullsatta läktare och stå där när domaren blåser igång. Det är magiskt.

IFK-managern Jens Gustafsson säger så här till hemsidan om Castegrens förlängning:

– Vi är oerhört glada för att ha lyckats förlänga ”Henkas” avtal. Han är en spelare som har funnits i föreningen sedan hans första steg som fotbollsspelare och har under denna långa väg varit med om många påfrestande saker som har gjort honom både starkare och mognare. Han har också under en tid tillbaka visat att han behärskar matcher på allra yttersta allsvenska nivå.

Sporten fick tag på Henrik Castegren under onsdagskvällen. För oss utvecklade han sina tankar om kontraktsförlängningen med klubben i hans hjärta:

– Efter AIK-matchen när jag fick frågan första gången sa jag att det är optimalt om jag får spela allsvensk fotboll i min hemstad för min hemförening. Det är något speciellt med det inför hemmafansen, familj och vänner. Nu har jag möjlighet att göra det i tre år till och hoppas att jag får så många chanser som möjligt. Jag har bevisat att jag håller i allsvenskan för många, vilket är kul, säger Henrik Castegren.

Känslan kring dig var att du aldrig tvivlade på att du skulle hålla i allsvenskan, att du inte behövde bevisa något för dig själv – det handlade om att bevisa för andra?

– Absolut. Jag håller helt med dig. Jag vet vilken kapacitet jag besitter. Det är faktiskt en sak att göra det på träning och en sak att göra det på match. Man får ut det lilla extra man får i matchsituationer och atmosfären och allting, man växer med det. Jag visste att jag skulle göra bra saker med den extra lilla pushen. Så det var skönt och nästan perfekt i tiden att få bevisa det nu.

Med skadan, den uteblivna speltiden i allsvenskan och utlåningen till Degerfors – fanns det funderingar kring att sticka?

– Det är klart att det har varit fram och tillbaka. Jag har alltid haft ett solklart mål och en drivkraft att vara kvar i IFK. Vi är ett av de bästa lagen i Sverige och om jag får utöva det jag älskar här så är det optimalt. Men samtidigt så vet jag att det bästa för mig är det stället där jag får förtroende att spela fotboll. Och nu känner jag att jag har spelat till mig det och har alla möjligheter i världen att få fortsätta visa vad jag kan. I slutändan var det ett solklart val att vilja stanna.

Med lite distans, det har varit några speciella matcher efter att du för första gången fick hoppa in i startelvan under hösten?

– Ja, sen så skulle jag inte säga att jag fick hoppa in. Jag fick möjligheten att spela på samma villkor som alla andra, och då bevisade jag att jag klarar den allra yttersta nivån i allsvenskan på ett bra sätt. Det är klart att det har varit en bra plattform att visa vad jag går för mot AIK, Malmö och Djurgården.

Vet du om några andra klubbar har visat intresse för dig?

– Det är klart att det har varit det. I slutändan har ändå fokuset varit på att det ska bli spel med IFK. Sen vet jag inte exakt vad det var för klubbar, men med min situation och att jag fick börja spela så var jag ganska attraktiv. Men det var inget jag brydde mig om.

Nyskrivet treårskontrakt – skön ingång till säsongsavslutningen förstår jag?

– Att veta vad som händer nästa år ger ett lugn och trygghet inom en. Samtidigt blir det en ännu större drivkraft att gå in till nästa år med en ännu bättre känsla. Vi ska göra det så bra vi kan som lag i slutet för att komma så högt upp i tabellen som möjligt och bygga vidare därifrån.

Vad tror du om chanserna att lägga beslag på en startplats i "Peking" 2019?

– Nu vet både jag och alla att jag är minst lika bra som alla andra. Om jag presterar och visar framfötterna så har jag väldigt stort självförtroende i att jag kan få en stor roll i IFK nästa är. Det är också därför jag skrev på. Jag ser fram emot vad som ska hända, till att börja med de kommande tre åren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh Kenny Wiis