Beskedet om IFK-spelarens skada

Andreas Blomqvist spelar inte mer i år. "Han kommer köra från och med omstarten", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

24 oktober 2018 13:14

Det har varit några skadefyllda säsonger för mittfältaren som åkt på två tuffa korsbandsskador de senaste två åren.

LÄS MER: "Bilderna som oroar IFK"

Väl tillbaka från det åkte han på en fotskada på en träning nyligen och nu har man fått exakt besked om skadan.

– Det är en broskskada, men det ligger på plats så det krävs ingen operation. Det är bara att det ska läka. Det tar sex till åtta veckor, säger idrottsskadeterapeuten Dale Reese.

LÄS MER: "Behöver göra det bättre"

Det innebär att det inte blir mer spel den här säsongen, men att det ändå inte är något direkt långvarigt heller.

– Vi har två och en halv vecka kvar på den här säsongen och det innebär att han kommer köra från och med omstarten, säger Jens Gustafsson om att han har Blomqvist i träning i januari igen.

För Simon Thern är det också fortsatt strul med lårskadan som han haft ett tag nu. Han har kunnat spela och träna men ...

– Uppriktigast när det gäller Simon är att han dras med lite problematik i låret som tillstötte i en match för länge sedan. Det var inte mot Kalmar och inte matchen dessförinnan heller. Han har bitit ihop rejält i matcherna med det här. Vi får se nu, vi följer honom dag för dag. Det är en smäll som inte velat ge med sig, säger Jens Gustafsson om innermittfältaren som inte tränar med kollektivet just nu.

David Mitov Nilsson är en bit ifrån ännu med sina ryggproblem – däremot är Lars Krogh Gersons knä bättre. Han ska kunna träna fullt ut senare i veckan.

IFK fick med sig tre poäng hem från Kalmar, trots att insatsen hade en del övrigt att önska. Åtminstone före pausen när laget inte kom upp i nivå.

– Vi behöver utveckla när vi får motstånd i det som vi vill. När matchbilderna inte blir som vi vill måste det vara en delikat utmaning och inte något som får oss att känna att vi ger upp. Jag ska inte säga att vi fullt ut gjorde det heller, men vi behöver ta de motgångarna i matcherna lite bättre. Sedan tycker jag vi jobbar hårt för att få med oss de tre poängen, säger Jens Gustafsson och fortsätter:

– Vi ska inte gnälla för mycket på prestationen, det är ändå en styrka att vi åker därifrån med en seger. Allt handlar om att spelarna gör precis allting för lagets bästa och ingenting för sig själv, det är det som kommer avgöra hur vi ser tillbaka på 2018.

Det är en intressant omgång som kommer, ni möter Östersund och AIK möter Malmö – det kan spetsa till sig?

– Det kan det kanske. Vi har aldrig resonerat så innan så vi börjar inte göra det nu heller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson