IFK-anfallaren gör årsdebut i Sylvia

Här kommer glädjande besked för Sylvia. Carl Björk är redo igen – mot Nyköping börjar anfallaren på bänken. En match som vi direktsänder på sajten.

26 april 2019 07:00

Sylvia har inlett division 1-säsongen med tre poäng på tre matcher. Segern mot Team TG FF i Umeå senast betydde inte bara att man spräckte nollan i den kolumnen – det betydde också en skön känsla i truppen för nykomlingen.

– Vi åkte klockan sex lördag morgon och kom hem måndag samma tid. Det var en positiv resa med en gemenskap som var jättehärlig, säger tränaren Kim Hellberg.

Nu väntar Nyköping hemma, ett motstånd som inlett säsongen starkt med sju poäng så här långt.

– Vi vet att det kommer bli jämnt, det kommer det bli för oss mot alla lag. Hemma har vi målsättningen att ändå gå in och styra matchen, säger Hellberg som har ett positivt besked jämfört med senast.

Carl Björk är redo för spel igen efter att ha brutit ett ben i foten i januari. Precis som Sporten berättade i veckan tränar han igen med IFK och Sylvia parallellt.

– Han tränade en del med IFK förra veckan och för oss hela den här veckan. Han kommer vara med i matchtruppen, så får vi se hur mycket han kan spela. Men han är med där i alla fall.

Han är inte en 90-minutersspelare än?

– Nej, men han finns med på bänken. Han kommer bli jättebra för oss på sikt.

I veckan har Nikola Tkalcic fortsatt träna med laget vid ett par tillfällen. Det är fortfarande inte klart om han kommer spela något för klubben under våren för att vänta till sommaren med att hitta en ny klubb.

Han får gärna ge klartecken för Kim Hellbergs del.

– Det jag kan säga är att han tränar ibland med oss just nu, och bidrar till att höja vår träningsnivå ännu mer. Jag har inget bättre svar än så just nu.

Vi direktsänder matchen på nt.se, folkbladet.se och klackspark.com. Matchen startar kl 19.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson