Fotboll Tidigare har både Nilla Fischer och Nathalie Björn tvingats tacka nej till Algarve Cup. Precis som Corren skrev i helgen kan inte heller LFC:s anfallare Lina Hurtig, 22, spela den första matchen mot Kanada. Hon har problem med en fotskada efter mötet med Eskilstuna häromveckan där hon fick kliva av. Röntgenundersökningen visade dock att LFC-forwarden inte drabbats av några frakturer.

"Vi valde att ta med Lina hit till Portugal för att följa utvecklingen. Men vi bedömer henne inte spelbar inför matchen i morgon (onsdag, mot Kanada). Det är en försiktighetsåtgärd", säger landslagsläkaren Ali Kad till webbplatsen.

Det kan bli aktuellt med spel i slutet av turneringen.

Artikelbild

| Lina Hurtig. Arkivbild.

Ersätter i truppen om 23 spelare, som definitivt bekräftas på tisdagen, gör Amanda Edgren. Den 24-åriga Kristianstadsmittfältaren, som sedan tidigare har gjort 2 A-landskamper, var redan på plats i Algarve just ifall någon spelare skulle vara tvungen att kasta in handduken.

LFC har också med målvakten Hilda Carlén, 20-åriga backdebutanten Anna Oscarsson samt mittfältarna Kosovare Asllani och Filippa Angeldal. Vadstena-tjejen Stina Blackstenius, Montpellier, finns också med i den blågula truppen.