Hundradelar på fel sida för Wall

11 hundradelar. Så mycket fattades för att Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, skulle vinna sin klass i Himmelstalundssprinten.

26 mars 2016 15:46

Nu blev han bara trea.

Hör här:

Etta blev Tomas Pettersson, Grangärde.

Tvåa var Emil Karlsson, Hällefors, som var två (!) hundradelar efter.

Trea blev Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, ytterligare nio hundradelar bakom.

– Var jag tappade den tiden? Ibland studsar det rätt, nu studsade det väl lite fel i någon vall när det blir lite slagit på slutet, sa han och log.

Daniel Wall är känd för att vara bra i den här typen av tävlingar, när det är trångt mellan vallarna och många kurvor.

Han har länge tävlat i SM i rallycross, vann bland annat guld 2013, men har till i år helt växlat över till rally istället.

– Rallycrossen har blivit betydligt krångligare med regler hit och dit, därför blev det ett vikande intresse och färre som tävlade. Och då är det inte lika kul för en annan heller. Så tanken är väl att vi ska satsa lite mer på rally den här säsongen för att se hur långt vi räcker till.

Men det blir ingen satsning mot SM.

– Nä, det blir det inte. Det mästerskapet har ju redan börjat med två vintertävlingar, då har man inga chanser att få någon framskjuten placering. Dessutom är det alldeles för dyrt.

– Jag satsar istället på Svenska Rallycupen. Det är många fina tävlingar och stora startfält. Dessutom tänker jag nog åka ÖÖM, Öppna Östgötamästerskapet, här hemikring. Det är kul att åka där många man känner kommer och tittar.

Att åka Himmelstalundssprinten är för honom, som för många andra, den riktiga starten på sommarsäsongen.

– En riktigt bra tävling, men mycket folk som kommer och tittar. Och så är det nära hit och nära hem, nästan dumt att inte åka den här tävlingen.

Vann totalt gjorde Niklas Hägg, SMK Hälsinge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén