– En rolig grej med hemmatävling, roligt när det är så stort, säger Andreas Ekström.

Bröderna Ekström fyller 27 år i december. De bor båda mellan Rimforsa och Åtvidaberg och har gått i skola i Kisa under uppväxten. Nu representerar de Skänningeklubben VÖMK.

– Vi turas om vem som är snabbast, säger Andreas om åkturerna i den tvåhjulsdrivna klassen.

Artikelbild

| Andreas Ekström och Jimmy Ekström från Västra Östergötlands MK är redo för SM-rallyt i Östergötland i helgen.

Bröderna Ekström var med i East Rally Sweden i fjol och i år har de kört SM-rallyt i Askersund. Linköpingsrallyt nu blir den andra SM-deltävlingen i år. Ekströms kör var sin bil.

– Bara att hoppas på det bästa, säger Andreas.

Några särskilda sträckor du ser fram emot?

– Fredag kväll blir speciellt, ett par fina sträckor utanför Borensberg då, säger Andreas Ekström.

I lördags var bröderna och tävlade i EMK-kannan i Eskilstuna, en tävling som ingår i Svenska rallycupen. Inför lördagen ledde Jimmy klassen och Andreas låg på sjätte plats.

De första fyra sträckorna var de med båda två och fajtades om tätplaceringarna. För Andreas slutade tävlingen bra med en andra plats i klassen och han tog även "powerstagepoäng" på sista sträckan genom att vara snabbast i klassen på densamma.

Däremot slutade det inte så bra för Jimmy då han slog runt ett varv med sin Volvo 940. Det rådde febril aktivitet i verkstaden mellan Åtvidaberg och Rimforsa under söndagen då nedplockning och riktning av Jimmys bil påbörjades för att försöka komma till start i SM.

Tack vare extra delar hemma och hjälp från kamrater och familj ser det ut som att det blir så.