Hela säsongen kan avgöras i derbyt

IFK måste vinna för att utmana Jitex om seriesegern. Lindö bör ta poäng för att säkra kontraktet. Då passar det utmärkt att mötas i ett derby.

27 september 2019 22:45

Lördagens livesända epilog mellan IFK Norrköping och Lindö saknar inte dramaturgi.

IFK Norrköping måste vinna för att kunna utmana Jitex om seriesegern i division 1.

Lindö FF kan kliva in med lite mer avslappnade axlar.

Förra helgens vändning på övertid mot Husqvarna, samt elva plusmål, gör att division 1-kontraktet bör vara säkrat.

Men inte definitivt.

– Det ska mycket till. Det är klart att det alltid finns en risk. Vi behöver inte spela med kniven mot strupen, säger Lindös lagkapten Johanna Alm som har svårt att se en genomklappning modell större av det egna laget i derbyt mot IFK.

Formen har blivit bättre i det gulklädda laget efter ett tungt augusti.

– Den månaden var inte så bra för vår del. Vi fick inte till försvarsspelet riktigt samtidigt som vi hade svårt att sätta våra chanser. Nu i september har vi jobbat oss tillbaka. Det speglar väl också hela säsongen. Det har varit lite upp och ned. säger Alm.

Backen varnar för IFK.

– De har skickliga forwards som kompletterar varandra, en stark target och en djupledslöpare som gör att du hamnar i valstuationer ofta. Falla eller pressa. De gör mycket mål på hörnor och är bra på fasta situationer. Clara Flenhagen har nickat in sex mål vilket är ovanligt, varnar Alm.

 

Oftast slås de av IFK Norrköpings lagkapten Filippa Sjöberg.

– Ja, det har bara blivit så. Clara har varit väldigt stark och hitta rätt. Det är inget vi tränat på men fungerat bra, säger Filippa.

För Nyköpingstjejen som kom till IFK i fjol är inte derbyt lika känsloladdat. Sett till tabellen ska hemmalaget ha en klar fördel.

– Jag tycker tabellen visar det. Vi gjorde ingen stark första halvlek mot dem i våras men lyckades höja oss i andra halvlek då vi vann. Det är det som varit vår styrka under den här säsongen. Även när vi gjort en sämre match så har gruppen lyft sig och vi har kommit ut som ett starkare lag, säger 24-åringen.

Det är 90 minuter som kommer avgöra säsongen. Samtidigt blir det att snegla mot Jitex bortamatch mot tabelltrean Bergdalens IK i Borås.

– Det är absolut ingen lätt match gör vi det vi ska så måste de ta tre poäng. Vi får se vad som händer, säger Filippa som kan förlänga säsongen med två kvalmatcher för en plats i elitettan.

Kanske också förlänga den egna spelarkarriären.

– Framtiden är oviss. Just nu vet jag inte vad som kommer hända. Vi får se, säger IFK-spelaren som pendlar till Norrköping.

Ett 90 minuter långt derby kan ge en klarar framtidsbild.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle