"Har inte riktigt förstått upplägget"

LVC kom tvåa i serien och tog sig till den nya playoff-serien där topplagen möts. Efter två förluster har de nu halkat ner till en fjärdeplats. "Jag tycker det här slutspelssystemet är helt onödigt", säger LVC:s libero Johan Eriksson.

24 februari 2019 19:27

Förra helgen förlorade LVC mot Sollentuna med 1–3 och under söndagen blev det förlust mot Örkelljunga med 1–3. Efter att Linköpingslaget kommit tvåa i tabellen med 42 poäng och haft ett hopp på åtta poäng ner till Örkelljunga har de nu hamnat efter i det nya playoff-systemet. Laget som kom etta i serien fick med sig åtta poäng till fortsättningsserien medan lag två fick sex. Eftersom LVC förlorat sina två matcher har Sollentuna och Örkelljunga gått om.

– Nu har man spelat sig igenom hela grundserien med dubbla matcher på helgerna. Man vill bara ha slutspelet. Istället kommer en fortsättningsserie där vi helt plötsligt ska tappa alla våra poäng. Det gynnar de som inte tog poäng i grundserien. Vi som har kämpat hela säsongen börjar då helt plötsligt förlora och tappar då lättare placeringar. Det är lite tungt, säger Johan Eriksson.

Ser ni det som att det här är en serie där ni kanske kan testa lite nya grejer?

– Ja, det blir ju som en andra uppbyggnadsfas inför slutspelet. Mycket handlar om vilka placeringar man får. Jag vet inte riktigt. Jag har försökt att sätta mig in i det här men har inte riktigt förstått upplägget. Det blir väldigt jobbigt då när man inte förstår. Det här ska ju vara själva slutspelet men känslan blir inte att det är det. Det hade varit mycket skönare att börja med slutspelet direkt. Då får man en större adrenalinkick, säger Eriksson.

I nästa match väntar rivalmöte med Hylte/Halmstad – ett motstånd som dock skapar energi oavsett vad.

– Det är en match som man blir taggad av på en gång. Vi måste steppa upp även om det är tunga matcher nu. Det kommer ett slutspel och vi måste få självförtroende i saker vi gör tills dess, säger Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi