Det blev 27–25 (17–14) i hemmamötet med Lindesberg och RP fortsätter att gå starkt efter de tre inledande förlusterna i serien. Det blev onödigt dramatiskt i sporthallen där målvakten Samuel Johannesson till slut fick spela en nyckelroll. Han svarade för ett par riktigt högklassiga räddningar i slutskedet av matchen – den allra viktigaste kom när Lindesberg fick jätteläge att kvittera till 26–26. Då räddade han med pannan.

– Jag kände mig het hela matchen, men i början smet bollarna in ändå på något sätt. Kul att jag kunde göra några räddningar mot slutet, sa Samuel Johannesson.

I anfallet efter kunde istället Christoffer Johansson göra 27–25 och det blev två poäng – till slut. RP gjorde inte säsongens bästa match men har bra självförtroende just nu och kunde trots att spelet hackade besegra Lindesberg.

– Mycket frustration. Vi fick inget flyt i spelet samtidigt som dom trasade sönder matchen på ett bra sätt. Killarna gjorde en jäkligt bra insats som vann, min egen insats är jag inte nöjd med. Jag borde haft fler idéer på vad vi kunnat göra för att luckra upp dom, sa tränaren Magnus Oscarsson Söder självkritiskt.

Det var 60 minuters jämn handboll där RP trots allt såg ut att ha ryckt ifrån med fyra måls ledning en bit in i den andra halvleken. Men även gästernas målvakt Thomas Matic storspelade efter paus och Lindesberg kunde sakta men säkert knappa in målmässigt.

– Vi borde avgjort det här mycket tidigare med tanke på vilka lägen vi fick, sa Samuel Johannesson.

Magnus Oscarsson Söder:

– Vi har varit starka mot slutet av matcherna och det visade vi idag igen. Även om vi har en bit kvar spelmässigt så känns det riktigt bra att vi har vänt trenden från säsongsinledningen.

Målen, RP: David Näsman 6, Philip Claudius 5, Christoffer Johansson 4, Jesper Flink 3, Gabriel Lundqvist 3, Martin Karlsson 3, Emil Möllerström, Samuel Johannesson och Ludwig Isegren.