–  Han kände att han ville satsa på familjen. Det blir en del längre resor i division 1 och han sa att det inte fungerade. Vi valde helt enkelt att inte gå vidare med varandra, säger Citys tränare Melke Alan och fortsätter:

– Vi kan inte betala alla spelare och då måste de hitta ett jobb vid sidan av fotbollen och han har alltid varit professionell och fått en lön. Vi är mellan skiten och eliten så det är svårt att få tag i rätt killar som har förutsättningarna för det – utan att de vill ha en större ersättning.

Alberis da Silva, 33, spelade flera allsvenska säsonger med Åtvidabergs FF innan brassen varvade ned i division 5-laget FC Lambohov, men gick upp i seriesystemet på nytt med Linköping City.

Men nu är det ny träningsmatch för City mot AFK där nya spelare ska testas. Det har dock varit en del sjukdomar – där även Melke Alan själv är på sjuklistan.

–  Vi har haft lite sjukdomar och influensor i laget så det är skavanker här och där. Pontus Rödin, Shkelqim Pacolli och Illir Terbjunja är frånvarande. Sedan har vi haft några spelare som varit borta, som kom tillbaka till träning under måndagen. Fredrik Alm som varit med till och från har gått av och på under träningarna på grund av foten. "Packe" (Patrik Johansson) är också tillbaka i spel till och från och Simon Bandh är tillbaka efter sjukdom.

Trots att AFK spelar i en division under inför kommande säsong gäller samma fokus för City som om de ska möta ett lag i division 1.

– Vårt fokus är försvarsspelet oavsett. Vi ska titta på olika linjer i försvaret. Sedan ska vi absolut spela anfallsspel så mycket det går, men samtidigt förhålla oss till det vi jobbat med. Det gäller att få med de nya grabbarna i vårt tänka och se hur de klarar av det, säger Alan.

I den senaste träningsmatchen mot Västerås var sju spelare borta. Men nu är det flera från den ordinarie truppen som kommer vara med.

– Nu kommer vi ha mer spelare som är "vårt eget folk" med kombination av de nya. Samtidigt är det ju sjukdomar i laget som gör att vi kan ge möjligheter till de andra grabbarna som krigar för en plats. Felipe (Reidler de Moraes) och de andra som inte fått så mycket speltid får chansen istället. Även nyförvärven Erik Olofsson och Christoffer Forsell är med... det ska bli kul att se. Vi har även två intressanta mittbackar med på prov, säger Alan.