Han kan vara på väg bort från Dolphins

Adnan Chuk hoppades på ett snabbt besked om Dolphins nya klubbdirektör. Nu lär det dröja en vecka till. "Så mycket tid har inte jag", säger guldcoachen som är pressad att ge besked.

28 maj 2018 14:43

Det var i slutet av förra veckan som Adnan Chuk betonade vikten av att det blir klart vem som blir Dolphins nye klubbdirektör.

I alla fall om han ska stanna.

– Jag behöver också ha besked i vissa andra delar av vår konversation vi haft tidigare. Det har inte klarnat på något sätt, säger Adnan.

Stanna eller gå.

Adnan Chuk är frustrerad då det oklara läget i Dolphins gör att ett eventuellt framtidsbeslut kan pressas fram utan någon helhetsbild.

Både vad det gäller hans framtid i Dolphins och vem som kan tänkas få Lasse Johanssons tjänst.

– Risken är att jag tar ett beslut i något jag inte vet någonting om. I all beslutsverksamhet är det viktigt att veta vad man väljer om. Som det är nu är det bara lösa delar.

Ser det likadant ut i de klubbar du ska ge besked till?

– Det är konkret in i smådetaljer.

Det låter som du har bestämt dig?

– Nej. Jag kan inte säga att jag har gjort det till hundra procent. Men jag har köpt mig tid för att kunna bestämma mig. Det kan jag bara göra till en viss gräns. Det är fler inblandade än att bara jag och Dolphins ska vara nöjda. Så mycket tid har inte jag, säger Adnan Chuk.

Enligt styrelseledamoten Ulrika Worge Carlsson som är inne i anställningsprocessen är det en bit kvar till beslut, då det gäller klubbdirektörsfrågan.

Sedan väntar processen med Adnan Chuk.

Även om Dolphins ska ha ett möte på måndagskvällen med fokus på klubbdirektörsrollen som punkt, är anställningsprocessen fortfarande i intervjufasen.

– Det är en komplex anställning som kan delas upp i två bitar. Dels vd-rollen plus klubbdirektörsrollen. Det kräver en bredd i sin erfarenhet av den som ska få jobbet. Du måste både vara kunnig och flexibel, vara där när det händer, säger Ulrika Worge Carlsson som också betonar vikten av att vara föreningsmänniska.

– Det beror på den nye personens uppsägningstid, men det är lite tidigt att bedöma i dagsläget.

Har SM-guldet påverkat ansökningarna?

– Det är alltid uppskattat när något sådant händer. Flera har sagt att de fått syn på jobbet, så låter det i alla fall när de hör av sig, säger Ulrika.

Oavsett kan Svenska Mästarklubben tvingas starta om med både ny organisation och ny tränare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle