Han kan inte se hemmamatcherna

59-åriga speedwayfantasten Lewi Andersson har slutat gå på Piraternas matcher för att han inte kan ta sig fram på arenan med sin rullstol. Nu säger klubbens ordförande Sven Gustafsson att de ska åtgärda problemet så fort som möjligt.

10 juli 2019 18:37

– Det är så många som berörs av det. Inte bara jag. Det finns många som har rullator, rullstol eller barnvagn som har problem att ta sig fram på arenan, säger Lewi Andersson.

Han har varit en stor supporter till Piraterna i många år och varit på de flesta hemmamatcherna de senaste tio åren. Men i december förra året var Lewi tvungen att amputera benet, och därefter har det varit mycket svårare att se hemmamatcherna på plats.

– Jag åkte själv, med färdtjänst, till premiären i år. När jag hade betalat vid entrén fastnade jag i gruset med rullstolen. Sedan kom det folk bakom som ville gå in, men inte kunde komma förbi mig. Då var det en man som körde fram mig några meter så jag inte var i vägen längre, men där blev jag sittandes. Till slut kom det en snäll farbror och hjälpte mig, men det var många som struntade i det, säger han.

Lewi berättar att ingen i personalen hjälpte honom och att många besökare på arenan bara gick förbi och struntade i honom. Några gånger har han haft med sig en kompis som kunnat hjälpa honom.

– Men man vill ju inte tvinga med en vän. Man måste ju kunna gå på speedway utan assistans, säger Lewi Andersson.

– Även när någon skjutsar på kan det gå väldigt trögt och vara tungt på vissa ställen. Tänk då när man är svag i kroppen och ska köra runt på sig själv. Det går inte.

Lewi Andersson hoppas nu att Piraterna försöker anpassa så att det blir lättare för funktionshindrade.

– Jag skickade ett mejl till Piraterna om det här, men de har inte svarat tyvärr. De har ju handikapplatser, men det är nästan omöjligt att komma dit för man fastnar i gruset. Det är många som skulle bli väldigt glada om de underlättade för till exempel rullstolsburna genom att lägga asfalt eller något liknande, säger han.

När vi berättar för Piraternas ordförande Sven Gustafsson om Lewis upplevelse så tyckte han inte alls det lät bra.

– Det var tråkigt att höra. Vi har inte tänkt på gruset innan. Vi gjorde ju ramper där handikappade kan sitta säkert utan att det händer något. Men jag har inte hört det här problemet innan, säger han.

Gustafsson vill snabbt hitta en lösning på problemet.

– Det är klart att han måste kunna komma fram! Vi måste försöka åtgärda det här till torsdagens match mot Indianerna. Det var bra att jag fick veta detta så vi kan fixa det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding