"Han är inte i träning alls just nu"

1–9-kraschen i premiären är svårglömd. På söndag ska Linköping IBK åter till Fortnox arena i Växjö.

20 januari 2019 08:00

Trots att Linköpingslaget är fyra i SSL-tabellen med 36 poäng och Växjö är sexa med 33 poäng är känslan att det är hemmalaget som är favorit i mötet.

I premiären i höstas åkte Libk på en riktig stjärnsmäll, 9–1, och hemma i Linköpings sporthall tog Libk visserligen revansch, men segern skrevs bara till 4–2 efter att målvakten Robin Laakso gjort en stormatch.

– Generellt är Växjö det lag vi haft det tuffast mot, vi hade stolpe in i hemmamatchen. De är taktiska, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

Libk tränar på lördagsmorgonen och därefter tas laget till Växjö ut. 16.30 är det matchstart i Växjö på söndag.

Klart är att Jesper Alm vilar i helgen efter en överansträngning i ljumsken. Ett par spelare har varit sjuka i veckan, och det checkas av efter lördagen med deras status.

Backresen Anton Karlsson kan fortfarande inte spela på grund av sina knäproblem.

– Han är inte i träning alls just nu.

Vet ni något, kan han missa resten av säsongen?

– Nej, det vet vi ingenting om, vi får vänta och se, säger Johan Astbrant.

Libk är nöjt med truppen som finns och det lär som vi berättat tidigare inte bli någon mer värvning under januari. Sedan stängs fönstret.

Felix Forslund och Filip Samuelsson, två unga backar, kan SSL-laget kosta på sig att lufta i division 1 med FBC i helgen. Farmarlaget som spelar mot Älvsjö borta har en viktig mittendrabbning i den serien.

I Växjö är den ena schweizaren Manuel Engel på väg tillbaka. Han ska testas före matchstart. Den andre schweizaren Manuel Maurer har varit med hela tiden och är redo för spel.

Veckans SSL-snackis har annars varit seriefrågan om SSL där klubbar hotar med utbrytarliga och där förbundet nu sätter press på föreningarna att anmäla sig till nästa års SSL i nuvarande tappning.

Ni kunde läsa om det i veckan.

Att innebandyn är delad i frågan märks på helgens möte Växjö–Linköping.

Libks tränares åsikt är att föreningarna sköter ligan bättre än förbundet och att det borde bli som hos ishockeyn.

– Det skulle vara spännande med en egen liga, tycker Johan Astbrant.

Växjös sportchef Klas Skoglund-Wikeling uttalar sig också enligt sin personliga åsikt, men säger att Växjö som förening också valt förbundets sida i "bråket".

– Jag förstår att klubbar vill sätta press på förbundet, men det här är Sverige, vi har inga ägare till klubbarna. Vad jag vet är det bara vi som äger arenan. Vi är beroende av kommuner och en amerikansk modell fungerar inte här, tycker Klas Skoglund-Wikeling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius