LVC:s ordförande Bo Kindgren har tidigare avfärdat spel i någon Europacup som för dyrt, men nu har han ändrat sig.

– Spel i Europa är intressant, men först måste vi veta att vi har ett bra lag. Vi tittar på olika lösningar, laget vill ju spela. Om vi har ett fönster mot Europa kan vi locka till oss spelare, säger Kindgren.

Att upprepa ett SM-guld från ett år till nästa har inget herrlag i Sverige lyckats med de senaste tio åren. Det är det som lockar Johan Isacsson att förlänga sitt kontrakt med LVC ytterligare en säsong.

Artikelbild

| Han ledde Linköpings VC till femte SM-guldet på herrsidan. Nu är det klart att Johan Isacsson fortsätter träna LVC-laget.

– Jag trivs verkligen i Linköping. Klubben är otroligt seriös och många spelare kan kombinera elitspel i volleyboll med studier på ett populärt universitet, säger Johan Isacsson.

Linköpings VC tog sitt femte SM-guld säsongen 2018/19. De två senaste segrarna har tagits med Johan Isacsson som coach. Första gången stannade han bara ett år i Sverige innan han återvände ut i Europa och den tyska ligan.

Isacsson kom tillbaka till Sverige inför säsongen 2018/19 och tog hand om ett Linköping som vunnit silver året innan. LVC förstärkte dessutom laget med ytterligare två landslagsspelare, William Nilsson och Jens Ahremark. Laget kom tvåa i grundserien och vann till slut SM-finalen mot Hylte/Halmstad med 3–1 i matcher efter segerjubel i Linköpings sporthall en måndag.

Falkenberg är det senaste laget som vunnit SM flera år i rad. Det var för tio år sedan och hallänningarna vann tre år i rad, en svit som bröts av LVC 2010 när östgötarna tog sitt första guld.

Nu är det Johan Isacssons mål att inte släppa ifrån sig SM-bucklan och stå som segrare även kommande säsong.

– Vi satsar på att försöka vinna andra året i följd. Det kommer att bli svårt men en underbar utmaning samt en viktig motivationsfaktor, säger Johan Isacsson.

Johan Isacsson tränade svenska landslaget i volleyboll under 13 år och ingick som spelare i det legendariska landslag som tog EM-silver på hemmaplan i Globen 1989.

För Sporten berättar Isacsson att laget och spelarna nu har egna träningsprogram med löpning och styrketräning att följa.

– Jag träffar ju spelarna och vi håller på med laget nästa säsong. Men vi samlas i augusti ordentligt, säger Johan Isacsson.

På spelarsidan är det klart att Calle Ahremark lämnar. Han flyttar till Lund för jobb och det är oklart om han väljer spel i någon ny klubb.

I övrigt jobbar LVC på att behålla årets trupp. Men Thomas Mroz är också aktuell att komma tillbaka från Vingåker. Ett bra nyförvärv i så fall.

Bo Kindgren är nöjd med att behålla Johan Isacsson en säsong till.

– Vi har Sveriges bästa tränare, så det är jättebra, säger LVC-ordföranden.