Avslöjar: Citys nya planer – med Brasilien

Här är Linköping Citys nya planer: samarbete med en storklubb i Brasilien. "Det finns ett möte inbokat", säger managern Khalid Neshati.

Khalid Neshati.

Khalid Neshati.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-11-23 13:15

Hårdsatsande Linköping City svarade för sin bästa säsong någonsin och var nära kval till superettan. Nu är målet att nästa år ta steget upp från division 1 – och Sporten kan avslöja att planen är att göra det via ett nytt och långtgående samarbete med en storklubb i Brasilien.

Khalid Neshati bekräftar att inledande diskussioner förs.

– Vi har en person som representerar oss i Sydamerika och som har ett möte inbokat med klubben. Det kan jag bekräfta. Beroende på vad som händer där får vi ta det vidare och det kan bli så att vi i början av december åker till Brasilien för att göra allt klart.

Vilken klubb handlar det om?

– Inga kommentarer. Jag vill vänta lite med att gå in på vidare detaljer. Vi har jobbat med det ett tag, men det är viktigt att säga att det inte är något som är klart. Det är ett riktigt stort projekt.

Men det är en serie A-klubb från högsta ligan?

– Absolut. De har många miljoner anhängare i världen.

Vad skulle det betyda om planerna går i lås?

– Mycket. 

Att stora klubbar i fotbollsvärlden har olika samarbetsklubbar är vanligt förekommande, inte minst i Europa. Linköping City har redan i år haft många spelare från Brasilien i laget och nu är alltså tanken att ta det ytterligare ett steg.

Samtidigt pågår arbetet med att forma truppen inför 2020 och av dem som visade upp sig på gångna veckans testmatch är bland andra franske mittfältaren Maurice Sylla högaktuell.

– Han vill stanna och vi diskuterar detaljer, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!