Allsvenska Örebro väntar på Behrn arena, ett tufft test för division 1-nykomlingen. Och ännu tuffare blir det när Patrik Johansson inte finns med.

– Tyvärr, jag har blivit sjuk. Så kan det bli det när man jobbar med barn, säger elevassistenten.

På nyårsafton 2012 presenterades Patrik Johansson som nyförvärv till Linköping City. Han har varit med på resan från division 3 till idag – säsongen när City för första gången i klubbens historia ska spela division 1-fotboll. För några dagar sedan skrev han på ett nytt tvåårskontrakt och ser en ljus framtid för klubben i hans hjärta.

– Jag ville självklart se vad som hände med laget, men City var mitt första alternativ, helt klart. Jag har jobb här och har ingen speciell lust att röra på mig. Jag tror på den här satsningen, det ska bli riktigt kul att se hur långt vi räcker i ettan. Förra säsongen var det grym stämning i laget och det känns lika bra nu, säger han.

Vad tror du blir skillnaden i division 1?

– Allt kommer gå mycket snabbare. Vi behöver träna hårt och våga spela vårt spel. Vi kommer alltid gå för tre poäng i matcherna, säger Patrik Johansson.

Det är ett aningen stukat City som åker till Örebro för möte med allsvenska ÖSK. Förutom Patrik Johansson saknas spelare som Andreas Borg, Kyle Knotek och Shkelqim Pacolli matchen.

– Tråkigt med alla bortfall, men det ska bli kul att börja med ett möte mot ett så pass bra motstånd. De som spelar vill garanterat visa upp sig, säger Citys manager Melke Alan.