I år SIU-anpassar Floorball Games sin cup. Detta genom att klasserna delas in med större åldersspann. Det görs för att få så många som möjligt att vara med så länge som möjligt. Cupen blir också den första i Sverige att införa denna anpassning.

– Förut var det indelat i åldersklasser men nu är det anpassat efter nivå istället. Det är fortfarande en viss indelning av ålder men med ett mycket större åldersspann. Man anmäler sig istället på grunderna av vilken nivå man ligger på. Det har gjort så att de som har större åldersskillnader i lagen kan åka på cupen. Förmodligen är det en av anledningen till den stora framgången för årets cup, säger Linköping IBK:s Kjell Selleby.

Med över 280 lag anmälda är det cirka 5000 deltagare på plats. Detta har gjort så att samtliga hotell och åtta skolor är fyllda med innebandysugna ungdomar. På grund av det ökade intresset har cupen fått expandera utanför Linköpings stadskärna. På plats kommer även lag från utlandet att ställa upp.

– Ett lag är ifrån Ukraina och ett lag är ifrån Ungern. Det Ukrainska laget tror jag kommer att bli roligt att följa, säger Selleby.