"En katastrof för svensk speedway"

Den inställda matchens mest jagade man – Vargarnas lagledare Peter Jansson. "Det här är en katastrof. Det är inte roligt".

30 augusti 2018 20:42

Vargarnas lagledare var en jagad man efter att klubbarna pratat med varandra om förutsättningarna.

Något besked om när semifinalen mellan Vargarna och Piraterna kommer köras bestämdes inte, utan det beslutet kommer fattas på fredagen.

En möjlig öppning är att det kan bli onsdagen – dagen före returen borta mot Piraterna nästa vecka.

Oavsett vilket – det lilla hålet skapade den stora diskussionen och gav en mindre lyckad slutpunkt på torsdagen.

Inställt blev det.

– Piraterna har en åsikt, vi har en åsikt. Domaren har en åsikt men hans prioritet är säkerheten framför allt. Det är ingen som kan säga att ingen kommer köra ned i det där hålet och göra illa sig. Då får man köpa det, sa Peter Jansson.

Stämmer det att banskötaren varit på semester?

– Jag kan inget säga om det, det får styrelsen ta vem som sköter det där.

Är det så att man har vetat om hålet tidigare under dagen?

– Från hela mitt hjärta kan jag säga att jag inte hade en aning om det här hålet. Jag fick reda på det här vid halv sex och efter det gjorde allt jag bara kunde för att det skulle bli körbart. Sedan har jag också att någon vetat om det här och det är på det viset, är det åt . . .det är inte acceptabelt.

– Nu är jag bara förbannad, frustrerad och irriterad. Har man vetat om det och mörkat det ska man inte hålla på med banan i Norrköping. Det är en katastrof för svensk speedway överhuvudtaget. Hade det regnat och himlen öppnat sig hade folk kunnat ha en förståelse för det. Nu är det bara så fel.

Vargföraren Erik Riss var tillsammans med sin tyske kollega Kai Huckenbeck i Piraterna förundrad över hela diskussionen.

– Det där är ingenting. Men det där var inget problem. Jag har varit på massor av banor som haft mycket större problem än det där. Jag såg inte ens att det var en grop, det var lite mjukt men när jag prövade var det inga problem. Det fanns ingen anledning att ställa in matchen. Nu blev det bara en massa mil i onödan, sa Varg-föraren Riss som tävlar flitigt i England.

Var det andra förare som tyckte annorlunda?

– Nej, de sa att det var lite mjukt, men ingen som egentligen sa att det inte skulle gå att åka eller fixa alla fall inte då vi pratade. Nu blev det bara en massa bortslösade pengar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle